Srečko Katanec je eden najuspešnejših slovenskih selektorjev. Foto: MMC RTV SLO
Srečko Katanec je eden najuspešnejših slovenskih selektorjev. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik Nogometne zveze Slovenije in nekdanji superuspešni selektor, ki je Slovenijo prvič v zgodovini popeljal tako na Euro 2000 kot svetovno prvenstvo 2002, sta se danes v konstruktivnem vzdušju sešla, a na koncu tudi dogovorila, da se pred novim letom snideta še enkrat. Takrat naj bi 49-letni Ljubljančan tudi podal dokončno odločitev.

"Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Aleksander Čeferin, in kandidat za selektorsko mesto, Srečko Katanec, sta se v popoldanskih urah sestala na temo Katančevega prevzema selektorskega mesta slovenske nogometne reprezentance. Med sestankom sta v konstruktivnem vzdušju izmenjala poglede na trenutno situacijo v reprezentančnem nogometu in o možnih oblikah medsebojnega sodelovanja ter se dogovorila, da se pred koncem leta sestaneta še enkrat," so pozneje uradno potrdili z NZS-ja.

Kakšne so alternative, če ne bo Katančeve privolitve? "O alternativah ne bi govoril, dokler ne vemo, kako se bo odločil Katanec. V glavi pa so seveda nekatere ideje, treba je imeti neki rezervni scenarij," je na novoletni prireditvi NZS-ja na Brdu pri Kranju povedal predsednik Aleksander Čeferin.