Severnoirski navijači so zasedli večji del severne tribune Ljudskega vrta. Foto: MMC RTV SLO
Severnoirski navijači so zasedli večji del severne tribune Ljudskega vrta. Foto: MMC RTV SLO
Rajanje Severnih Ircev v Mariboru

Med več kot 12 tisoč gledalci v Ljudskem vrtu je bilo tudi 1.200 navijačev Severne Irske, ki so že med tednom polnili lokale v Ljubljani, nato pa se preselili na Štajersko in pokrbeli za polne žepe mariborskih gostincev. Posebej prisrčno je bilo njihovo rajanje pred tekmo na ploščadi pred severno tribuno, ki ga je zaznamovalo tudi bobnanje na velik boben.

"Stand up for the Ulstermen," je eden najbolj priljubljenih vzklikov navijaške armade "Norn Irona", ki je odmeval tudi pred Ljudskim vrtom. Ime Ulster je pogostokrat uporabljeno kot sinonim za Severno Irsko, čeprav je to v resnici ena izmed štirih provinc na irskem otoku. Dve tretjini te province pokriva Severna Irska, preostala tretjina pa je del Republike Irske.
Gostovanje v Belfastu 1. aprila
Severnoirski navijači so izjemno dobro organizirani, kar dokazuje tudi pogled na njihovo glavno spletno stran. V Mariboru so večkrat preglasili slovenske navijače, ki ob ne preveč ugodnem izidu do 84. minute niso bili tako dobro razpoloženi kot pred mesecem dni na tekmi proti Slovaški. Tudi ob izhodu iz slačilnice so glasno pozdravljali svoje ljubljence - kljub porazu!

Slovenski nogometaši bodo moč njihovih glasilk znova preverili 1. aprila, ko bodo gostovali v Belfastu na stadionu Windsor Park, ki sprejme nekaj več kot 20 tisoč gledalcev. Ne dvomimo, da se bo na Severno Irsko na dan šaljivcev odpravilo tudi veliko slovenskih navijačev, sploh če bo Slovenija uspešna tudi na naslednjih dveh tekmah proti Češki (v sredo in 28. marca).
M. R.

Rajanje Severnih Ircev v Mariboru