White Hart Lane je bil v soboto priča grozljivemu dogodku. Nogometni navijači po vsem  svetu so bili pretreseni. Foto: Reuters
White Hart Lane je bil v soboto priča grozljivemu dogodku. Nogometni navijači po vsem svetu so bili pretreseni. Foto: Reuters

23-letnika so med četrtfinalno tekmo pokala FA šest minut oživljali na igrišču, med drugim so reševalci izvajali umetno dihanje usta na usta in uporabili defibrilator, nato pa ga prepeljali v bolnišnico. V tem času je menda srce znova začelo biti. V skupni izjavi z nogometnim klubom Bolton so iz bolnišnice danes poslali tole izjavo: "Fabrice je še naprej v splošni anesteziji in bo najmanj še 24 ur. Njegovo stanje pozorno spremljajo specialisti kardiologi."

Boltonov menedžer Owen Coyle, ki je skupaj s klubskim kapetanom Kevinom Daviesom Muambaja v reševalnem vozilu pospremil v bolnišnico, je dodal: "Fabriceova družina me je prosila, da se v njihovem imenu zahvalim za številna prijazna sporočila podpore, ne le od navijačev Boltona, ampak iz vse dežele in širše. Vse naše misli in molitve so s Fabriceom in njegovo družino. Družina se tudi zahvaljuje medijem, ker spoštujejo njihovo zasebnost v teh težkih trenutkih."

Tekma je bila po dogodku prekinjena in odpovedana, člani Muambajeve družine z njegovo zaročenko na čelu so v bolnišnico prispeli v soboto ponoči.