Slaviša Stojanović je selektor slovenske nogometne reprezentance umetnikov in glasbenikov. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanović je selektor slovenske nogometne reprezentance umetnikov in glasbenikov. Foto: MMC RTV SLO

Selektor slovenske reprezentance je nekdanji prvi mož članske reprezentance Slaviša Stojanović, ki mu bo v vlogi pomočnika pomagal Magnifico.

Pidži, Omar Naber, Raf, Pikalo, Matjašič ...
Na širšem Stojanovićevem seznamu so glasbeniki Milan Pečovnik - Pidži, Miro Todosovski, Omar Naber, Rafel Zupanc - Raf, Primož Lajovec, Enver Čirič, Matej Selan in Damir Lisica, režiser Slobodan Maksimovič, igralec in pisatelj Matjaž Pikalo, športni novinar Tomaž Klemenčič, nekdanji nogometaš, glasbenik in producent Franc Nani Matjašič, nekdanji reprezentant v vaterpolu Matjaž Ul in vratar Tomaž Strgar ter glasbeni menedžer Jani Jerant.

Za Slovenijo Novak in Židan, za Češko Nedved, za Brazilijo Zico
Pravila tekmovanja dovoljujejo, da v vsaki reprezentanci lahko nastopita dva nekdanja nogometaša. Tako bosta za Slovenijo zaigrala Đoni Novak in Grega Židan. Za Češko bo nastopil nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved, za Brazilijo pa sloviti Zico.

Slovenci z Nizozemci, Ukrajinci in Izraelci
Slovenske estradnike prva tekma čaka 4. junija na stadionu Torpeda proti Nizozemski, drugi obračun bo 6. junija na stadionu Krila Sovjetov proti Ukrajini, zadnjo tekmo v skupini pa igrajo 8. junija proti Izraelu. Polfinalne tekme so na sporedu 10. junija, veliki finale, ki bo na stadionu Torpeda v Moskvi, pa bo 11. junija ob 17. uri z neposrednim televizijskim prenosom.