Interblock bo tekme v Evropski ligi začel 30. julija. Foto: Marko Madžarac
Interblock bo tekme v Evropski ligi začel 30. julija. Foto: Marko Madžarac
Nenad Protega
Nenad Protega je zadovoljen z angažiranjem Vladimirja Milenkovića. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Kako se bo odločil Slaviša Stojanovič? Foto: www.maribor-sport.com
Maribor
Mariborčani so prvi začeli priprave. Foto: Marko Madžarac

Zmaga Šahtarja iz Donjecka v Pokalu Uefa je namreč terjala določene spremembe sistema. Ob slovenskem pokalnem prvaku bo v 3. predkrogu po novem nastopil tudi pokalni prvak Cipra APOP. Žreb za 3. predkrog bo 17. julija v Nyonu, žreb za 1. in 2. predkrog, v katerem bo nastopila Hit Gorica, pa 22. junija.

Protega: Milenković ima kvalitete, ki so nam manjkale
Potem ko je že pred dnevi Interblock okrepil 20-letni Kamerunec Enow Juvette Tabot (mladi vezist naj bi septembra v Egiptu nastopil na SP-ju do 20 let), je v četrtek podpisal dveletno pogodbo še 27-letni srbski napadalec Vladimir Milenković, ki je v pretekli sezoni branil barve Primorja. "Milenković je eden izmed igralcev, ki smo si jih želeli. Ima kvalitete, ki so nam letos manjkale - predvsem hitrost napadalnega vtekanja v prazen prostor," je povedal direktor kluba Nenad Protega.

Manj veseli so v ljubljanskem taboru zaradi hude poškodbe Roberta Beriča. Obetavni napadalec si je na torkovi tekmi reprezentance do 19 let proti Belorusiji v Murski Soboti strgal sprednje križne vezi v levem kolenu. Počivati bo moral najmanj pol leta.

Stojanovič: Spomladi nisem dobil niti evra
Pri mestnem tekmecu Interblocka Olimpiji bodo v ponedeljek predstavili novega trenerja. Kot kaže, bo to Slaviša Stojanovič, ki je danes za spletno strani Mik CM Celja potrdil, da se zeleno-beli zanimajo zanj. "Kako se bo zadeva razpletla, bo pokazal čas. Olimpijina ponudba ni edina, ki jo imam. Zanimanje so pokazali še nekateri klubi pri nas in v tujini," je povedal Stojanovič. Ob velikih finančnih težavah celjskega prvoligaša bi bilo nadvse nenavadno, če bi "Slave" ostal v mestu ob Savinji. "V spomladanskem delu prvenstva nisem dobil niti evra. Obstaja celo možnost, da nekaj časa ne bom delal nikjer," pravi Stojanovič, ki se bo v soboto vrnil z oddiha na Ohridu. Celjane sta do zdaj zapustila Nejc Pečnik (Nacional da Madeira, Portugalska) in Jalen Pokorn.

Prva tekma Maribora že v soboto
Državni prvaki Mariborčani so ta teden že začeli priprave (preostale klube to čaka v prihodnjem tednu) in bodo v soboto odigrali prvo prijateljsko tekmo v Litiji, kjer praznujejo 80-letnico delovanja kluba. V Ljudskem vrtu se bodo predvidoma prvič predstavili 4. julija, ko bo v Mariboru gostoval madžarski podprvak Ujpest. S soigralci že trenira tudi Marcos Tavares, ki se je vrnil s kratkega oddiha v domači Braziliji. 22-letni gorenjski nogometaš Aleš Mertelj, ki je kot prva okrepitev prišel iz Kopra, si je izbral dres s številko 70. Klub je zapustil Nilton, ki je odšel v Bolgarijo.

Brezovački v Domžalah
Pri Hitu Gorici o kadrovskih spremembah za zdaj še ni nič znanega, Domžale so se okrepile z Blažem Brezovačkim (Nafta). Prekmurci so se razšli tudi z Eldinom Adilovičem, novi trener Lendavčanov pa naj bi bil Nebojša Vučičević, ki je že sedel na klopi Nafte.
Žreb za novo sezono v PrviLigi TS bo 23. junija. 8. julija bo v Ljudskem vrtu tekma superpokala med Mariborom in Interblockom, prvenstvo pa se bo začelo 18. julija.

M. R.