Slaviša Stojanović se je odločil še za Safeta Hadžića. Foto: Reuters
Slaviša Stojanović se je odločil še za Safeta Hadžića. Foto: Reuters
Safet Hadžič
Safet Hadžić je vodil Olimpijo na začetku sezone 2010/2011, ko je moral po sedmih krogih in zadnjemu mestu na lestvici odstopiti. Foto: MMC RTV SLO

Poleg Antona Usnika, ki je bil pomočnik že za reprezentančno akcijo proti ZDA, je v ekipo kot novinca uvrstil še Safeta Hadžića, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. 43-letni Hadžić je nekdanji trener Olimpije.

"Oni najbolje poznajo moj način dela"
"Izbira strokovnih sodelavcev je zame povsem logična," je izbor svojih najbližjih zaupnikov pojasnil Stojanović: "Gre za ljudi, ki jih poznam že zelo dolgo. To so ljudje, ki mi lahko pri mojem delu največ pomagajo, saj najbolje poznajo moj način dela. Z vsemi sem v preteklosti že sodeloval, zato dobro poznam njihove karakteristike, enako pa tudi oni moje," je še dejal Stojanović, ki je mesto trenerja vratarjev ponudil Nihadu Pejkoviću, medtem ko bodo za zdravje reprezentantov in regeneracijo med tekmami in treningi skrbeli še zdravnik Vasja Kruh ter fizioterapevti Khalid Nasif, Blažo Marojević in Tomaž Šavnik. Obenem se je selektor zahvalil Milanu Miklaviču za pomoč in vse informacije, ki jih je posredoval pred tekmo z ZDA.

Stojanovića konec februarja čaka druga preizkušnja na klopi slovenske reprezentance, prijateljska tekma s Škotsko v Kopru. Kot del priprav si bo z novoimenovanimi strokovnimi sodelavci ogledal tudi obračun italijanske serie A med Chievom in Palermom v Veroni, ko bodo na igrišču štirje slovenski reprezentanti, Boštjan Cesar in Bojan Jokić v dresu Chieva ter Josip Iličić in Armin Bačinović v dresu Palerma, so še sporočili iz NZS.