Bojan Jokić:
Bojan Jokić: "Zelo bo pomembno, da ne dobimo gola. Ne moremo pa samo paziti na to, da ga ne dobimo, moramo ga tudi doseči. Ugoden izid bo vsak, samo, da ne bomo izgubili." Foto: MMC RTV SLO
Iličić še čaka na svoj prvi reprezentančni zadetek
Slovenci že opravili prvi trening pred tekmo s Švico
Brečko in Kirm pred začetkom kvalifikacij

Koroški branilec je imel z Legio iz Varšave v ponedeljek še tekmo, toda ob zmagi nad klubom Podbeskidzie s 3:1 ni dobil priložnosti za igro. Od igralcev, ki so na zbor prispeli v ponedeljek, je najpozneje prišel Jan Oblak, ravno med večerjo soigralcev v hotel Primus na Ptuju. V mladi reprezentanci, ki jo v četrtek v Ljudskem vrtu čaka zadnja tekma kvalifikacij za EP 2013 proti Švedski, se je Elvisu Džafiću tako pridružil Matic Kotnik iz Celja.
Jasmin do zdaj trikrat branil v kvalifikacijah
Selektor Slaviša Stojanović je že v četrtek po novinarski konferenci, kjer je razkril reprezentančni seznam, povedal, da bo imel glavno besedo, kdo bo v petek v vratih proti Švici, trener vratarjev Nihad Pejković. On bo presodil, kdo od trojice Jasmin Handanović, Vid Belec in Oblak je v najboljši formi, a težko je pričakovati, da bi starejšega Handanovića iz vrat izrinila mlada čuvaja mreže, ki nimata izkušenj s takšnih tekem. Jasmin pač. V kvalifikacijah za SP 2010 je namesto poškodovanega bratranca vskočil na tekmah proti Češki v Mariboru (0:0) in Severni Irski v Belfastu (0:1), v kvalifikacijah za EP 2012 pa zaradi kartonov na srečanju proti Italiji v Firencah (0:1).
Kot je znano, ima Samir Handanović poškodovano koleno, prav tako Dare Vršič. "Gre za svežo poškodbo hrustančnih struktur med pogačico in stegnenico. Preiskave so pokazale, da ne gre za zelo hudo poškodbo, vendar bo rehabilitacija vseeno potekala štiri, pet, morda celo sedem dni, tako da selektor žal ne more računati nanj," je stanje Vršiča za TV Slovenija pojasnil reprezentančni zdravnik, dr. Matjaž Vogrin.

Ljubijankić: Pripravljenost na višji ravni
Potem ko je izpustil prijateljsko tekmo proti Romuniji, je med reprezentanti znova Zlatan Ljubijankić. "Zdaj že dva tedna normalno treniram. Zadnji dve tekmi sem odigral po 20, 30 minut in pripravljenost je na višji ravni," je povedal o svoji formi po selitvi na Japonsko k Omiji Ardiji. In kaj pravi pred obračunoma s Švico in Norveško? "Že takoj nas čakata dve težki tekmi. Takšen je pač razpored, moramo se dobro pripraviti. Sploh prva tekma doma je zelo pomembna, saj vemo, kaj bi prinesel dober začetek. Slavišo poznam že iz časov, preden je postal selektor. Vedno je hotel gojiti napadalen nogomet, istočasno pa je želel, da s tem pridejo tudi rezultati."

Na edinem treningu v ponedeljek so Stojanovićevi varovanci namenili nekaj poudarka postavitvi na igrišču, se preizkusili v igri na dva gola in na koncu vadili še prekinitve. V torek so trenirali dvakrat, dopoldne in popoldne. Sredin dopoldanski trening v Kidričevem je Stojanović odpovedal, popoldanski pa bo že v Stožicah (18.30). Ob 18.00 bo tam tudi novinarska konferenca s selektorjem in kapetanom Boštjanom Cesarjem.
Dedić: Boriti se moramo do zadnje sekunde
Reprezentanti vsi po vrsti poudarjajo, da bo pomembna tudi podpora navijačev s tribun. "Ne bo nam lahko, a pomembno je, da tudi tedaj, ko nam ne bo lahko, držimo skupaj, pozitivno razmišljamo in se borimo do zadnje sekunde zadnje tekme v kvalifikacijah," je med drugim dejal Zlatko Dedić.
Kvalifikacije za SP 2014, skupina E

Petek ob 20.30 (Ljubljana):
SLOVENIJA - ŠVICA

Ob 20.30 (Tirana):
ALBANIJA - CIPER

Ob 20.45 (Reykjavik):
ISLANDIJA - NORVEŠKA

Iličić še čaka na svoj prvi reprezentančni zadetek
Slovenci že opravili prvi trening pred tekmo s Švico
Brečko in Kirm pred začetkom kvalifikacij