Slaviša Stojanović je zadovoljen z zavzetostjo reprezentantov. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slaviša Stojanović je zadovoljen z zavzetostjo reprezentantov. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

"Vsi igralci so pravi profesionalci in dosledno izpolnjujejo vse naloge. Tako je od samega zbora na igrišču, med celotnim treningom, vse do konca. Nekaj težav imamo, v ekipi zaradi poškodbe ne bo Mateja Mavriča, zbolel je tudi Mišo Brečko, ampak drugače je v redu. Danes bomo trenirali tudi brez Jasmina Handanovića in Aleša Mertlja, ki se pripravljata z Mariborom. Gremo korak za korakom, kot sem rekel, igralci izpolnjujejo naloge in moje delo je bistveno olajšano," je na novinarski konferenci v tradicionalni bazi na Ptuju dejal Stojanović.

Kapetana bo izbral sam
Vzdušje v ekipi je sproščeno, moštvo pa je za zdaj še brez kapetana. "Po pravici povedano, o tem še nisem razmišljal. Izbral ga bom sam, imamo še nekaj časa, da se odločimo, do torka ga bomo že imenovali. V torek igramo proti zelo kakovostni reprezentanci, pripravili se bomo maksimalno. Tudi na drugi strani bo pristop podoben. Nekaj posnetkov nasprotnika smo si že ogledali, nekaj si jih še bomo. Ekipo pripravljam v želji po zmagi," je še povedal Stojanović.

Jokić "posvaril" Bradleyja
Optimistično torkovo tekmo z ZDA pričakujejo tudi igralci, ki se s selektorjem šele spoznavajo. "Nisem tukaj, da bi ocenjeval selektorja. Sam pač igram, in to je šele začetek nekega obdobja. Treniramo dobro, bomo videli, kaj bo prinesel čas," pa je na Ptuju povedal Bojan Jokić, ki sicer igra pri Chievu. V italijanski ekipi je tudi Američan Michael Bradley, ki bo v torek njegov nasprotnik. "Res je, pogovarjal sem se z njim, dal nam je tudi gol v Afriki. V šali sem mu dejal, naj v torek ne prihaja na mojo stran, naj se raje drži desne," je še dejal Jokić.

Konec tedna na Brdu
Ekipa se bo konec tedna preselila na Brdo, kjer bo trening potekal v ponedeljek, nato pa bo moštvo znova zamenjalo "bazo", saj ima igrišče na Gorenjskem nekoliko slabšo travnato površino, ampak zdaj še ni znano kam. Torkova tekma v Stožicah z Američani se bo začela ob 18.15. Prenos bo na TVS 2 in na MMC-ju.