Goran Šukalo bo skušal vse misli usmeriti k spomladanskemu delu druge nemške lige - Duisburg bo 3. februarja gostil FSV Frankfurt. Foto: Reuters
Goran Šukalo bo skušal vse misli usmeriti k spomladanskemu delu druge nemške lige - Duisburg bo 3. februarja gostil FSV Frankfurt. Foto: Reuters

30-letni Šukalo, ki je na majskem zaslišanju odločno zanikal vpletenost v nezakonite stave, je osumljen vodenja nemškega dela stavnice. V Nemčiji naj bi zbiral stavne vložke, tožilstvo v dokaz prilaga številne prestrežene klice in SMS-e. Za primer: samo 29. marca je stavil na 22 dogodkov in za to vplačal 54.850 evrov. Skupno je Šukalo zase in v imenu svojih strank v stavnico vložil kar 5,5 milijona evrov.

Tožilka Bojana Podgorelec je na Okrožno sodišče Maribor vložila 30-stransko obtožnico, ki zaradi pritožbe obrambe sicer še ni pravnomočna, zato datum začetka sodne obravnave še ni znan. Trditve tožilstva se bodo potrjevale in ovrgle med sojenjem na mariborskem okrožnem sodišču.

"Prek mojega odvetnika sem vložil pritožbo. Ne delam si skrbi zaradi vsega skupaj. O vsem skupaj bo odločal proces, a jaz nimam pri vsej stvari nič zraven. Prebral sem obtožnico, kjer piše, da naj bi nagovarjal druge ljudi, da naj sodelujejo pri nezakonitih stavah. To je smešno. Sploh ne obstaja noben dokaz, da imam z vsem skupaj povezavo. Mediji seveda vršijo pritisk, a tako je bilo že aprila," je za kölnski časnik Express dejal Koprčan.

Grlić mu stoji ob strani
"Z igralcem sem v kontaktu. V klubu mu stojimo ob strani. Več v javnosti ne smem povedati," je dejal športni direktor Ivica Grlić, ki je poudaril, da proces še poteka in zato ne sme komentirati podrobnosti.
Duisburg je po jesenskem delu druge nemške lige šele na 12. mestu, "zebre" so zbrale le 20 točk. Z dobrimi igrami si v klubu želijo izogniti boju za obstanek in priključiti sredini lestvice.