Blessing Eleke se je avgusta 2017 iz Olimpije preselil v Ašdod, kjer ni blestel. Lani poleti je Izrael zamenjal za Švico, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Foto: EPA
Blessing Eleke se je avgusta 2017 iz Olimpije preselil v Ašdod, kjer ni blestel. Lani poleti je Izrael zamenjal za Švico, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Foto: EPA

Vodstvo švicarske lige je sporočilo, da je skupaj identificiralo 57 izgrednikov in da bodo vsi kaznovani. Najstrožje dva navijača, ki sta napadla enega izmed temnopoltih nogometašev Grasshopperja, bil je tudi tarča rasističnih zmerljivk. Na igrišče so vdrli še trije drugi navijači.

Luzern je v 66. minuti povedel s 4:0 (prvi in tretji zadetek je dosegel znova prebujeni nekdanji napadalec Gorice in Olimpije Blessing Eleke), ko se je več deset gostujočih navijačev premaknilo na rob tribune in zagrozilo, da bo vdrlo na igrišče. Od igralcev so zahtevali, naj se slečejo, češ da niso vredni, da bi nosili dres 27-kratnega švicarskega prvaka iz Züricha. Nekateri nogometaši so po posvetu s klubskimi uradniki tudi res slekli majice. Tekma je bila po 15 minutah premora odpovedana.

Prvič po sezoni 1950/51 brez prve lige
Poraz bi pomenil, da se Grasshopper, ki je brez zmage na zadnjih 17 tekmah, po 68 letih prvič seli v drugo ligo. Čeprav izid še ni potrjen, so v klubu že sprejeli nazadovanje iz desetčlanske prve lige. Podoben incident se je zgodil že pred dvema mesecema ob gostovanju Grasshopperja v Sionu. Tedaj so navijači prekinili tekmo z metanjem bakel na igrišče ob zaostanku z 0:2.

Luzernu, za katerega je Eleke v tej sezoni prispeval že 11 golov in dodal tri podaje, dobro kaže v boju za uvrstitev v kvalifikacije za Evropsko ligo. S tremi točkami z nedeljske tekme bo pri 43 točkah ujel tretjeuvrščeni Thun. Do konca prvenstva so še trije krogi. Prvak je že postal premočno vodilni Young Boys (85 točk), drugi je Basel (62).