Marcos Tavares sodi med najboljše tuje nogometaše, ki so igrali v Sloveniji, kar so v Mariboru nagradili s kapetanskim trakom in pogodbo vse do poletja 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares sodi med najboljše tuje nogometaše, ki so igrali v Sloveniji, kar so v Mariboru nagradili s kapetanskim trakom in pogodbo vse do poletja 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kapetanu "vijoličastih" bi se stara pogodba iztekla ob koncu letošnje sezone, zdaj bo pa po novem dogovoru v Mariboru ostal vsaj do leta 2013. "Zelo sem vesel, v čast mi je igrati v Mariboru in biti kapetan največjega kluba v Sloveniji. Družina je srečna, tukaj se vsi dobro počutimo. Menim, da bosta dve dodatni leti čudoviti, uspešni. In verjamem, da bomo tokrat prišli tudi do Lige prvakov," je za klubsko spletno stran povedal 26-letni Tavares.

89 tekem in 32 golov
Marcos Magno Morales Tavares
je v Slovenijo s Cipra prišel med zimskim prestopnim rokom leta 2008, potem ko ga je športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču priporočil Nilton Fernandes. Brazilski napadalec je od marca 2008 odigral 89 prvenstvenih tekem v "vijoličastem" dresu in ob tem dosegel 32 golov. Leta 2009 je bil s 15 goli najboljši strelec moštva, ki je za Maribor osvojilo osmo zvezdico, lani pa je po odhodu Zorana Pavloviča prevzel tudi kapetanski trak.

Z dopolnjenim 16. letom je pravico do igranja za člansko moštvo v Prvi ligi si pridobil nadarjeni branilec Luka Kranjc, ki je s prvim moštvom redno treniral že od zimskih priprav na Madeiri.

Trojica poškodovana, Cvijanovič nared
Pred zaostalo tekmo 4. kroga, ki bo v sredo v Stožicah, kjer se bodo tretji Mariborčani pomerili z zadnjo Olimpijo, so iz postave Darka Milaniča zaradi poškodb odpadli Aleš Mejač, Dejan Mezga in Martin Milec. Medtem ko je šlo pri sobotni poškodbi Gorana Cvijanoviča le za močnejši udarec, zaradi česar bo nekdanji Goričan pripravljen za obračun z "zmaji".