Marcos Tavares je bil najbližje zadetku. Foto: BoBo
Marcos Tavares je bil najbližje zadetku. Foto: BoBo
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković in soigralci so imeli v prvem polčasu precej težav, saj so Bolgari igrali zelo disciplinirano. Foto: BoBo
Navijači Levskega
Navijači Levskega so lepo zapolnili severno tribuno Ljudskega vrta. Foto: BoBo
Mariborčani z Levskim doma le remizirali

Srečanje v Ljudskem vrtu si je ogledalo 7.345 gledalcev. Na izenačeni tekmi so imeli gostitelji več priložnosti, a razen prečke Marcosa Tavaresa osem minut pred koncem niso resneje ogrozili vrat Bolgarov, ki so imeli glasno podporo na severni tribuni.


Taktični boj v prvem polčasu

V 21. minuti sta kombinirala Milivoje Novaković in Tavares, Dino Hotič pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat. Gostje so zapretili sedem minut zatem, Antonio Anete je poskusil s 16 metrov, Jasmin Handanović pa je njegov poskus brez težav ustavil.

Pritisk Maribora na začetku drugega dela
Na začetku drugega polčasa sta vstopila Dare Vršič in Gregor Bajde. Pritisk gostiteljev se je stopnjeval, igra se je popolnoma preselila pred vrata Bolgarov. V 56. minuti je Bajde lepo podal do Tavaresa, ki pa se je preveč obotavljal, nato pa streljal visoko prek vrat. Vratar gostov Bojan Jorgačević je po uri igre prejel rumeni karton zaradi zavlačevanja. Posredovati je moral v 68. minuti po Tavaresovem poskusu z 20 metrov.

Razburljiv konec srečanja
Gostje so zapretili v 78. minuti, ko je veliko napako naredil Denis Šme. Rezervist Tunde Adeniji je z leve strani prišel sam pred Handanovića, ki pa se je izkazal, žogo mu je uspelo odbiti. Najlepšo priložnost na tekmi je imel Tavares v 82. minuti. Po podaji Hotiča iz kota je z glavo zadel prečko. V sodnikovem dodatku bi lahko Levski prišel do zmage, Georgi Kostadinov je z desne strani prišel do strela iz ugodnega položaja, vendar je meril mimo vrat.

Evropska liga, 2. predkrog, prva tekma:
MARIBOR - LEVSKI SOFIJA 0:0
7.345 gledalcev

Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Vrhovec ( 46./Vršič), Kabha, Hotič, Sallalich ( 46./Bajde), Tavares, Novaković ( 76./Sunny).

Levski Sofija: Jorgačević , S. Aleksandrov, A. Aleksandrov, Pirgov, Minev, Kostadinov , De Nooijer, Prochazka, Narh, Anete ( 85./Oračev), Hristov ( 71./Adeniji).

Sodnik: Pavel Cristian Balaj (Romunija)

Povratna tekma bo 21. julija.

Mariborčani z Levskim doma le remizirali