Nekateri igralci Maccabija so se spopadli s protestniki, ki so po poročanju avstrijske policije turških korenin. Foto: Twitter
Nekateri igralci Maccabija so se spopadli s protestniki, ki so po poročanju avstrijske policije turških korenin. Foto: Twitter

Pet minut pred koncem tekme je moral glavni sodnik prekiniti tekmo, potem ko je v Bischofshofnu (bolj znan po zadnji tekmi novoletne smučarsko-skakalne turneje) na igrišče vdrla skupina mladih protestnikov s palestinskimi zastavami in plakati proti izraelski vojaški ofenzivi v Gazi, v kateri je umrlo že več kot 700 ljudi.

Napad na klub, ki predstavlja Izrael
Po nekaj minutah prerivanja in manjših pretepih z igralci v zelenih dresih je skupino z igrišča ob posredovanju policije pospremila varnostna služba, tekma pa je bila pri vodstvu 2:0 za Lille končana že v 86. minuti.

V pretepu sta jo lažje skupila nogometaša Maccabija Idan Vered in Dekel Keinan, so sporočili iz izraelskega kluba na svoji spletni strani. "Pri klubu Maccabi Haifa verjamemo v sobivanje, strpnost in smo proti kakršnemu koli nasilju. Obsojamo nasilje, ki smo ga bili deležni. Tu ni šlo za šport ali nogomet, šlo je le za to, ker predstavljamo Izrael," so iz kluba sporočili za časopis Jerusalem Post.

Novo varnostno tveganje - izraelski prvaki v Mariboru
Dogodek v mirnem avstrijskem mestecu je opozorilo tudi zaradi prihajajoče tekme v Sloveniji - slovenski prvak Maribor si je v sredo priigral dvoboj 3. predkroga Lige prvakov s prvakom Izraela Maccabi Tel Avivom. Prva tekma, ki bo zaradi političnih napetosti prav tako označena kot tekma višjega varnostnega tveganja, bo odigrana že v sredo v Mariboru (ob 20.30 v Ljudskem vrtu).

Zaradi spopadov v Gazi je Uefa Izraelcem začasno prepovedala igranje evropskih tekem na domačih tleh, tako da je Maccabi povratno tekmo 2. predkroga proti Santi Colomi iz Andore že igral na Cipru v Larnaki, kjer bodo najverjetneje gostili tudi Maribor.

Posnetek vdora in pretepa, ki je prekinil tekmo