Tim Matavž je začel tekmo in igral do 76. minute. Foto: EPA
Tim Matavž je začel tekmo in igral do 76. minute. Foto: EPA
Šahtar Karaganda
Šahtar Karaganda bo na Celtic Parku branil dva gola prednosti. Foto: EPA

Goste je v vodstvo popeljal Stephan El Shaarawy, ki je zadel v 15. minuti. Že v naslednjem napadu je Mario Balotelli stresel prečko. Na drugi strani je prečka po strelu Maherja rešila tudi Milan.

Domači so izenačili v 60. minuti. Vratar Milana Christian Abbiati je žogo po močnem strelu Jeffreyja Brume odbil, a le do Tima Matavža, ki jo je z glavo potisnil v mrežo. V nadaljevanju je izjemno priložnost za zmago PSV-ja zapravil Karim Rekik.

Šahtar porazil Celtic
(Veliko) presenečenje so pripravili nogometaši kazahstanskega prvaka Šahtarja iz Karagande, ki so doma z 2:0 premagali Celtic. Škotski prvaki so srečanje, ki je bilo odigrano na umetnem igrišču v glavnem mestu Kazahstana Astani, začeli bolje. V uvodnih minutah so tako domači po strelih nizozemskega branilca Virgila van Dijka žogo dvakrat izbili z golove črte.

Commons v prečko; Finončenko in Hižničenko v polno
V 12. minuti pa je Šahtar povedel. Po dolgi podaji iz avta je bosanski branilec Nikola Vasiljević podaljšal žogo do Andreja Finončenka, ki je nato s treh metrov zatresel mrežo Celtica. Škoti so bili blizu izenačenju sredi prvega polčasa, ko je Kris Commons z okoli 30 metrov stresel prečko. In kdor ne da, dobi. Šahtar je tudi drugi zadetek dosegel z nekaj sreče. Po odbitem strelu Gediminasa Viciusa se je žoga odbila do Sergeja Hižničenka, ki jo je z glavo iz neposredne bližine pospravil v mrežo.

Gladki zmagi Real Sociedada in Zenita v gosteh
Po prvih tekmah zadnjega predkroga se Liga prvakov nasmiha tudi Real Sociedadu, ki je z 2:0 zmagal v Lyonu, in Zenitu, ki je kar s 4:1 porazil Pacos de Ferreiro v gosteh.

LIGA PRVAKOV
4. PREDKROG (PRVAKI), prve tekme


VIKTORIA PLZEN - MARIBOR 3:1 (1:0)
11.158; Čišovsky 8., Darida 58., Duriš 90.; Mejač 66.
Povratna tekma bo 28. avgusta.

ŠAHTAR KARAGANDI - CELTIC 2:0 (1:0)
Finončenko 12., Hižničenko 77.

Sreda ob 20.45:

DINAMO ZAGREB - AUSTRIA DUNAJ (Vršič)
LUDOGOREC RAZGRAD - BASEL (Bezjak)
STEAUA - LEGIA VARŠAVA (Šuler)

4. PREDKROG (NEPRVAKI), prve tekme

LYON - REAL SOCIEDAD 0:2 (0:1)
Griezmann 17., Seferović 50.
RK: Biševac 75./Lyon

PACOS DE FERREIRA - ZENIT 1:4 (0:1)
Leao 58.; Širokov 27., 60., 90., Degra 85./ag


PSV EINDHOVEN - MILAN 1:1 (1:1)
Matavž 60.; El Sharaawy 15.

PSV:
Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Schaars (89./Hiljemark), Park (69./Jozefzoon), Wijnaldum, Maher, Depay, Matavž (76./Locadia).

Milan: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson, Montolivo, De Jong (78./Poli), Muntari, Boateng (84./Niang), Balotelli, El Shaarawy.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


Sreda ob 20.45:
SCHALKE - PAOK

FENERBAHČE - ARSENAL

Povratne tekme bodo 27. in 28. avgusta.