Tito Vilanova, 17. september 1968–25. april 2014. Foto: EPA
Tito Vilanova, 17. september 1968–25. april 2014. Foto: EPA
Forca Tito
Navijači Barcelone so se redno spominjali nekdanjega trenerja, toda vse njihove dobre misli niso pomagale. Foto: Twitter

45-letnika, ki se je več kot dve leti bojeval proti raku parotidne žleze, so morali po poslabšanju zdravja prepeljati v bolnišnico. Po operaciji zdravniki niso bili optimistični. Stanje je bilo namreč zelo resno in Vilanova je v petek popoldne izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Raka odkrili konec leta 2011
Tito Vilanova je moral zaradi zdravstvenih težav konec lanske sezone odstopiti z mesta glavnega trenerja Barcelone. Vilanovi, dolgoletnemu pomočniku Pepa Guardiole, so raka diagnosticirali konec leta 2011. Po prvotni ozdravitvi je nasledil svojega šefa, a se je bolezen hitro vrnila.

Zdravil se je tudi v New Yorku
Zaradi večkratnih zdravljenj v New Yorku in dveh operacijah v 18 mesecih je moral zapustiti nogomet. Nasledil ga je Argentinec Gerardo "Tata" Martino, čigar trenerska usoda na Camp Nouu je po zadnjih neuspehih negotova.

Vilanova Barco popeljal do naslova
Pod vodstvom Vilanove je katalonski nogometni velikan lani prišel do četrtega naslova španskega prvaka v zadnjih petih letih, v polfinalu Lige prvakov pa je izpadel s poznejšim prvakom Bayernom.