Tito Vilanova in Pep Guardiola sta pet let uspešno sodelovala. Foto: Reuters
Tito Vilanova in Pep Guardiola sta pet let uspešno sodelovala. Foto: Reuters

42-letni strokovnjak bo uradno pogodbo podpisal v petek, ko bo sledila tudi predstavitev. Pomočnik Tita bo Jordi Roura, ki je do zdaj pri Barci deloval kot oglednik. Vilanova je bil zadnja štiri leta pomočnik Guardiole v prvi ekipi in je tako sodeloval pri vseh velikih uspehih Kataloncev v zadnjih letih. Pred tem je bil tudi Pepov pomočnik v B-ekipi. Pred leti je deloval tudi v mlajših Barcinih selekcijah.

Barca naj bi se takoj po podpisu pogodbe z novim trenerjem začela ozirati za prvimi okrepitvami. Glavna oziroma prva tarča naj bi bil branilec Valencie in španski reprezentant Jordi Alba, ki je tudi igral za mlajše selekcije Barcelone.

Po poročanju španskih medijev so se ogreli tudi za Thiaga Silvo, a je Brazilec, ki je trenutno član Milana, bližje prestopu k PSG-ju. Tako naj bi bila velika želja Barcelone zdaj Javi Martinez. Bask, ki prav tako trenutno s Španijo igra na evropskem prvenstvu, sicer brani barve Athletica iz Bilbaa.

Dve leti bo Di Matteo vodil modre
Aktualni evropski klubski prvak Chelsea je na uradni klubski strani zapisal, da je z Robertom Di Matteom, ki je klub v minuli sezoni popeljal do dveh lovorik, podpisal dvoletno sodelovanje. Londončani so sicer v ponedeljek potrdili, da Italijan ostaja na njihovi klopi. Di Matteo je Chelsea prevzel marca, potem ko so modri razšli z Andrejem Villasem Boasem.