Predsednik Mure 05 Miroslav Topič je prleškemu rojaku podaril dres, Tony Kurbos pa je Prekmurcem zaželel vso srečo v Prvi ligi si. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Predsednik Mure 05 Miroslav Topič je prleškemu rojaku podaril dres, Tony Kurbos pa je Prekmurcem zaželel vso srečo v Prvi ligi si. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tony Kurbos
Kurbos je otrokom rade volje delil podpise, čeprav je marsikateri med njimi zmotno mislil, da je igral za Barcelono in ne da ji je na dveh tekmah zabil štiri gole. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Tony Kurbos si je ob obisku domovine vzel dan za otroke, ki dneve preživljajo na nogometni šoli Mure 05, zvečer pa je v soboškem gradu predstavil svojo pot.

"Na eni tekmi francoske Ligue 1 je zabil šest golov, s "hat-trickom" in pol je izpraznil Camp Nou ter izločil mogočno Barcelono in je še vedno najboljši slovenski strelec v ligah "velike peterice." To je opis, s katerim smo novembra lani bralcem MMC-ja predstavili nepoznano in v Sloveniji prezrto zgodbo Prleka.

Mura ponudila roko in dres
Tokrat se je Kurbos kot gost pomurskega časnika Vestnik odzval na vabilo iz Murske Sobote, kjer se Mura 05 na izzive Prve lige si ne pripravlja samo s pripravami članskega moštva, temveč tudi z obujenim taborom za nadebudno "pomursko deco".

Pokazal nekaj trikov iz igralskih časov
Ob obisku Fazanerije mu je predsednik Miroslav Topič predal črno-beli dres povratnika med slovensko elito. Zatem je 50-letnik najmlajšim pokazal nekaj trikov iz svoje zakladnice, s katerimi je navduševal predvsem v dresu Metza.

Veliki junak velikega preobrata
Leta 1984 je Kurbos s "hat-trickom" v Barceloni poskrbel za po mnenju uglednega Guardiana največji preobrat v zgodovini evropskega klubskega nogometa. V 1. krogu Pokala pokalnih zmagovalcev je Metz po domačem porazu z 2:4, v gosteh po zaslugi hitronogega Kurbosa slavil z 1:4 in izločil mogočno Barcelono Bernda Schusterja.

Kurbosova zgodba v gradu
Več o svoji poti iz Prlekije v Stuttgart in naprej v Francijo je Tony Kurbos povedal na dobro obiskani okrogli mizi, ki je bila v soboškem gradu v ponedeljek zvečer. Ob njem so bili gostje Vestnika še izjemni prekmurski strelec Štefan Škaper, Murin otrok in povratnik Fabijan Cipot ter predsednik Mure 05 Miroslav Topič.