Giovanni Trapattoni zapušča
Giovanni Trapattoni zapušča "fante v zelenem." Foto: Reuters

74-letni italijanski strokovnjak je zadnjih pet let vodil Irce, odstopil pa je po dveh zaporednih porazih. Boljši so bili Švedi in Avstrijci. Pred tema dvema tekmama so bili "fantje v zelenem" v boju za odhod na svetovno prvenstvo, zdaj pa so na četrtem mestu v skupini in brez možnosti za napredovanje.

"Zahvaljujemo se Trapattoniju, Marcu Tardelliju in Francu Rossiju za pet let, ko smo se uvrstili na prvo veliko tekmovanje po desetih letih. Blizu smo bili tudi preboju na svetovno prvenstvo leta 2010," so zapisali pri zvezi. Trapattoni, nekdanji nogometaš Milana, ki je v svoji karieri vodil vse tri največje italijanske klube, je Irsko popeljal na lansko evropsko prvenstvo, kjer so navdušili predvsem njihovi navijači. "Zahvalil bi se zvezi in igralcem, s katerimi je bilo odlično sodelovati. V prihodnje jim želim vse najboljše," je pristavil italijanski strokovnjak.

Glavni kandidat za naslednika naj bi bil nekdanji trener Celtica Severni Irec Martin O'Neill, omenjajo pa se tudi Brian McDermot, Mick McCarthy in nekdanji kapetan irske izbrane vrste ter Manchester United Roy Keane.