Santosova bisera Neymar (levo) in Ganso (desno) sta glavni tarči evropskih velikanov, a vsaj do zime mlada zvezdnika ostaja v Braziliji. Foto: EPA
Santosova bisera Neymar (levo) in Ganso (desno) sta glavni tarči evropskih velikanov, a vsaj do zime mlada zvezdnika ostaja v Braziliji. Foto: EPA

Ker prvi strelec "rib" že drugo tekmo zapored ni bil uvrščen v postavo, je bil trener Dorival odpuščen. Na večerni tekmi 24. kroga brazilske Serie A je bil Neymar znova v prvi postavi, v 26. minuti je tudi zabil za vodstvo 2:1, a kljub temu je Corinhtians na koncu slavil z 2:3. Gosti so tako utrdili vodstvo na lestvici brazilskega državnega prvenstva, kjer imajo pred sedmim Santosom že 12 točk naskoka.

Želel izvajati enajstmetrovko
Sprli so se, ker naj bi Neymar pred dnevi na treningu ozmerjal trenerja in svoje soigralce, ker mu trener ni pustil izvajati enajstmetrovke na tekmi proti moštvu Atletico Goianiense, ki jo je Santos sicer dobil s 4:2. Spor je izbruhnil dan po porazu proti Ceari (1:2). Trener ga je kaznoval z eno tekmo prepovedi igranja, ki jo je tudi odslužil.

Dorival podaljšal kazen
Neymar naj bi vnovič zaigral na tekmi proti Corinthiansu, vendar si je trener premislil in dejal, da Neymara ne bo v kadru za tekmo. Uprava se je postavila na stran mladega zvezdnika in trenerja takoj odpustila.

Predsednik kluba Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro je dejal, da se trener preprosto ni držal dogovora in s tem izgubil njegovo zaupanje. "S svojo potezo je izpodbijal njegovo avtoriteto in s takšnim človekom klub ne more sodelovati," je svojo odločitev podkrepil predsednik kluba.

Stroj za gole v Chelsea?
Neymar je v letošnji sezoni z več kot 30 goli, pomagal Santosu in Dorivalu osvojiti brazilski pokal in prvenstvo Paulista (DP zvezne države Sao Paolo). Za 18-letnega napadalca, ki je avgusta debitiral tudi v dresu brazilske članske reprezentance, se že dlje časa zanimajo največji evropski nogometni velikani, najkonkretnejši naj bi bili pri Chelseaju, ki pa bo moral na prestop počakati, da si Neymar nabere zadostno število reprezentančnih nastopov.