Fulham je zmagal v troboju za Dimitarja Berbatova. Foto: EPA
Fulham je zmagal v troboju za Dimitarja Berbatova. Foto: EPA
Rafael van der Vaart
Privrženci Hamburga so navdušeno pozdravili Rafaela van der Vaarta, ki je med leti 2005 in 2008 pustil velik pečat v klubu. Foto: EPA
Edinson Cavani
Ogromno se je govorilo tudi o prestopu sijajnega urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija, ki pa je z Napolijem danes takole podaljšal pogodbo. Foto: Reuters
Nicklas Bendtner
Navijači Juventusa so čez poletje poslušali obljube o prihodu vrhunskega napadalca tipa van Persie ali Luis Suarez, na koncu pa dobili Nicklasa Bendtnerja. Danec bo v Torinu preživel vsaj eno sezono. "Bendtner ni tisti vrhunski igralec, ki smo ga iskali, ampak na zahtevnem tržišču je bila to priložnost, ki smo jo izkoristili," je ob tem dejal direktor Beppe Marotta. Foto: Reuters

Bolgarski nogometaš se iz Manchester Uniteda seli k tekmecu iz angleškega prvenstva Fulhamu, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo. Odškodnina za nekdanjega bolgarskega reprezentanta ni znana. Berbatov se je na Old Trafford preselil leta 2008, v 149 nastopih pa dosegel 56 golov. Menedžer Alex Ferguson je zagotovo pričakoval več, potem ko je zanj odštel 30 milijonov funtov.

Berbatov je v zadnjih dneh razhudil kar dva italijanska velikana - najprej Fiorentino, ki ga je skupaj s klubskim direktorjem Eduardom Macio in navijači celo pričakovala na letališču, in nato še Juventus. "Igralec in njegov agent sta se že vkrcala na letalo s kartami, ki jih je plačal naš klub, ampak nista prispela. Razlog so arogantne poteze drugih klubov, ki nimajo nič skupnega s poštenostjo, fair playjem in športno etiko," so zapisali pri Fiorentini, kjer so nato v svoje vrste pripeljali italijanskega veterana Luco Tonija.

Adam zapušča Anfield
Škotski reprezentančni vezist Charlie Adam je iz Liverpoola prestopil v Stoke City, Škot pa je podpisal pogodbo za štiri leta. Višine odškodnine pa prav tako niso razkrili. Po poročanju medijev je Stoke zanj odštel okoli štiri milijone funtov. Liverpool je sicer v pogovorih s Chelseajem za posojo napadalca Daniela Sturridga, želijo si tudi Clinta Dempseyja.

Van der Vaart odhaja iz Londona, klubski rekord za Moutinha
Rafael Van der Vaart
(Tottenham) je tudi uradno podpisal za Hamburg, kjer je igral že med letoma 2005 in 2008, nato pa je sledila selitev k Realu. "Navdušen sem nad prihodom Rafaela. Bo pomembna okrepitev za naše moštvo," je poudaril HSV-jev trener Thorsten Fink, ki sezone ni začel najbolj uspešno. Bundesligo so odprli s porazom, prav tako so že izpadli iz nemškega pokala. Tottenham je znova, tokrat za stalno, zapustil Mehičan Giovani dos Santos, ki se seli k Mallorci za štiri leta, na posojo k Sunderlandu gre Danny Rose.

Tottenham se je s Portom tudi dogovoril za prestop vezista Joaa Moutinha. Angleži bodo Portugalcem plačali 27 milijonov evrov, kar je klubski rekord. Prav tako so odšteli 12 milijonov evrov za vratarja Lyona Huga Llorisa, ki je podpisal štiriletno pogodbo.

City "nori" na tržnici, pripeljali štiri igralce
Manchester City je tudi uradno v svojo ekipo pripeljal mladega zvezdnika Swanseaja Scotta Sinclaira. 23-letni krilni igralec je bil tudi član olimpijske britanske reprezentance. Prav tako so se pri Cityju okrepili še z Brazilcem Maiconom (Inter). 31-letnik je bil v prejšnjih sezonah eden najboljših bočnih branilcev v Evropi, z zdajšnjim trenerjem Robertom Mancinijem pa je v Milanu sodeloval kar tri leta.

City je podpisal tudi izkušenega vratarja Richarda Wrighta, potrjen pa je tudi prihod nadarjenega 19-letnega srbskega branilca Fiorentine Matija Nastašić. Odškodnina zanj znaša 16 milijonov evrov in Stefan Savić, ki se bo preselil v nasprotno smer.

Ostali zanimivi prestopi:
- Legenda Juventusa Alessandro Del Piero je sprejel ponudbo iz Avstralije in bo v prihodnji sezoni igral za Sydney.

- Danski napadalec Nicklas Bendtner, ki ga je Arsenal v prejšnji sezoni posodil Sunderlandu, je uspešno opravil zdravniške preglede in bo vsaj eno leto igral pri Juventusu.

- Novinci med angleško elito Southampton so Bologni odšteli približno 15 milijonov evrov za urugvajskega napadalca Gastona Ramireza.

- Nizozemski reprezentant Ibrahim Afellay odhaja iz Barcelone na enoletno posojo k Schalkeju, po sezoni bodo imeli Nemci tudi možnost odkupa.

- Nizozemski krilni napadalec Ryan Babel se seli nazaj h klubu svoje mladosti - Ajaxu. Nazadnje je leto in pol igral pri Hoffenheimu, predtem v Liverpoolu. Podpisal je enoletno pogodbo.