Zlatan Ibrahimović se je s Javierjem Pastorejem veselil vodilnega zadetka za PSG. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović se je s Javierjem Pastorejem veselil vodilnega zadetka za PSG. Foto: EPA
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je zelo zadovoljen z začetkom sezone. Zaenkrat gre Parižanom vse po načrtih. Foto: EPA
Alen Halilović
Alen Halilović je pri 16 letih prvič zaigral v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Ante Čačić
Ante Čačić se zaveda, da bo že vsaka točka v skupini A velik uspeh. Foto: EPA

Dinamo je doživel že deveti zaporedni poraz v Ligi prvakov, rekorder je Anderlecht, ki jih je nanizal kar 12. Zagrebčani so na najboljši poti, da že decembra izenačijo ta neslavni rekord. Avgusta so v zadnjem krogu kvalifikacij izločili Maribor (2:1 in 1:0). Res škoda za tak razplet, saj je v Ljudskem vrtu že Evropska liga dovolj velik magnet za navijače, da napolnijo stadion. V Zagrebu (po zadnjem štetju v mestu z okolico živi 1.110.000 ljudi) bi verjetno le Real in Barca napolnila tribune.
Slovenski športni novinarji se velikokrat pogovarjamo o slabem obisku na tekmah Prve lige, a v soboto zvečer je bilo na večnem derbiju v Mariboru prav toliko gledalcev, vzdušje pa odlično do posredovanja policije ob polčasu. Če bi PSG s številnimi zvezdniki prišel v Maribor ali Ljubljano, bi bilo zanimanje ogromno, v Zagrebu (uradna kapaciteta Maksimirja je 38.079 gledalcev) pa smo imeli občutek, da nismo na tekmi najbolj elitnega klubskega tekmovanja na svetu.
Ibrahimović švignil mimo novinarjev
Že lani je bil Dinamo najslabša ekipa v zgodovini Lige prvakov (0 točk, razlika v zadetkih 3:22), tudi letos pa še ni dosegel zadetka na treh tekmah. Alfa in omega kluba Zdravko Mamić je zadovoljen, da bo lahko prodal najboljše igralce za lepe denarje, nekateri nogometaši pa so v sredo zvečer še največ borbenosti prikazali, ko je bilo treba prositi Ibrahimovića za dres. Švedski napadalec, ki je v 33. minuti načel mrežo Zagrebčanov, je v svojem dobro znanem slogu po tekmi odvihral mimo sedme sile.

Halilović prejel velik aplavz

Največji aplavz je prejel 16-letni Alen Halilović, ki je eden izmed največjih talentov hrvaškega nogometa. V zadnjih trenutkih tekme mu je trener Ante Čačić namenil priložnost. "Paris SG je velika ekipa. Malo ekip v Evropi se lahko meri z njimi. Mi smo se trudili, želeli smo osvojiti točko, a vse skupaj ni bilo dovolj. Lepo je bilo debitirati v Ligi prvakov, zahvaliti se moram trenerju Čačiću," je bil navdušen mladenič, ki bi lahko s svojimi dobrikmi igrami poskrbel za malce bolj polne tribune v naslednjih sezonah. Navijači so že dolgo časa v konfliktu z zloglasnim Mamićem, zato je vzdušje na večini tekmi gledališko.

Čačić: Lahko bi doživeli še hujši poraz

"Paris SG nam ni dovolil, da razvijemo svojo igro. Opravčili so vlogo favorita. Dokazali so, da so najboljša ekipa v francoski ligi in najdražja ekipa v zgodovini francoskega nogometa. V uvodne pol ure smo bili dokaj enakovredni, čeprav so imeli dve veliki priložnosti. Ko smo prejeli dva zadetka, je bilo precej težje. Na koncu moram biti kar zadovoljen z izidom, saj bi lahko izgubili še s precej višjo razliko," je tekmo realno ocenil trener Ante Čačić.

Težko bo prezimiti v Evropi

"Naši mladi igralci se morajo dokazati še v hrvaški ligi, ki pa se seveda ne more primerjati z ligo elitne peterice. Ko sem sedel na klop Dinama, sem dejal, da bi rad prezimil v Evropi. Prebili smo se v Ligo prvakov, objektivno bo zelo težko zasesti tretje mesto v skupini. Zmaga v hravškem prvenstvu in pokalu je za Dinamo vedno cilj, saj ima najmočnejšo ekipo v državi," je še dodal Čačić, ki se je zahvalil vsem gledalcem. Spomnil se je, da je bilo vzdušje velikokrat še slabše (npr. na tekmi prvega klroga Lige prvakov proti Portu).
V hrvaški ligi Dinamo nima tekmeca, lani je imel na koncu 21 točk naskoka pred Hajdukom. Splitčani so letos zabredli v velike finančne težave, zato je še najbližje Dinamu po 12. krogih Slaven Belupo, ki zaostaja sedem točk.

Tudi Ancelotti začuden nad slabim obiskom

Trener PSG-ja Carlo Ancelotti je v zadnjem tednu zelo zadovoljen, saj so se njegovi izbranci zavihteli na vrh Ligue 1, zdaj pa so v sijajnem položaju še v Ligi prvakov. "Zelo sem zadovoljen. V Zagreb smo prišli po tri točke, že v prvem delu smo zadeli dvakrat in na koncu je izid pravi. Pristop je bil na visoki ravni, nismo pa igrali fantastično. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek več. Ibrahimović ni bil najbolj natančen, vsekakor pa je dosegel prvi zadetek, ki je prelomil tekmo v našo korist. Zadovoljen sem tudi z igro Javierja Pastoreja in Jeremyja Meneza, oba pa sta lahko še boljša," je povedal nekdanji trener Parme, Juventusa, Milana in Chelseaja.
"Trenutno smo v dobrem položaju v naši skupini. Imamo zelo lepe možnosti za napredovanje, potrebujemo še vsaj štiri točke. Tudi v francoskem prvenstvu nam gre dobro, za nami je dober teden, a vse skupaj se bo hitro pozabilo, če ne zmagamo proti Nancyju v soboto," je razmišljal 53-letni Italijan, ki ga je prav tako presenetilo malo število gledalcev: "Dinamo nima veliko izkušenj s takimi tekmami, ima pa nekaj mladih igralcev, ki veliko obetajo. Vzdušje je bilo prav posebno, saj ni bilo veliko gledalcev. Res je bilo vse skupaj čudno."