Robert Berić je v tekoči sezoni na 18 tekmah v 777 minutah igre dosegel en sam gol za St. Etienne. A zato je to bil najbolj dragoceni gol
Robert Berić je v tekoči sezoni na 18 tekmah v 777 minutah igre dosegel en sam gol za St. Etienne. A zato je to bil najbolj dragoceni gol "zelenih" v sezoni – za zmago v zadnji minuti na vročem sosedskem derbiju nad Lyonom. Na derbijih na domačem Couldronu je Berić dosegel kar 5 golov, s čimer se je zapisal v navijaška srca. Foto: Twitter/@OptaJean

AS Saint Etienne (ASSE) je na spletni strani uradno potrdil prestopni dogovor s Chicagom. Robert Berić zapušča stadion Geoffroy-Guichard, katerega vzdevek je kotel (le Chaudron), in bo okrepil vrste Ognja iz Čikaga.

Ljubljenec navijačev zelenih
Berić si je z borbenostjo in nepopustljivostjo ter goli na derbijih z Lyonom zgradil izredno navijaško podporo, kar izražajo tudi zapisi pod klubsko objavo o prodaji Slovenca.

Že v kratkem se bo 188 cm visoki napadalec podal čez lužo, kjer se bo pridružil pripravam novega kluba. Nova sezona Major League Soccer se bo začela s tekmami 29. februarja in 1. marca. Fire bo sezono 2020 odprl na gostovanju pri Seattlu.

Wicky: Inteligentna devetka
"Zelo sem vesel, da sem v Chicagu in mislim, da bo to zelo lepo obdobje za klub. Veselim se dela z novimi soigralci in začetka sezone,"
je za spletno stran novega kluba dejal Berić, ki bo ostal v vetrovnem mestu vsaj do konca sezone 2021, ima pa možnost podaljšanja še za eno sezono.

"Veseli nas, da smo pred sezono ekipo okrepili z Robertom. Je igralec, ki trdo dela, je inteligentna 'devetka', ki lahko redno dosega zadetke. Veselimo se, da bomo njemu in družini lahko v Chicagu izrekli dobrodošlico," je dejal trener Chicaga Raphael Wicky, nekdanji švicarski reprezentant ter nogometaš Siona, Werderja, Atletica Madrida, Hamburga in Chivasa USA.

Poleti 2015 plačali 7,5 milijona, zdaj dobili 2
Po poročanju medijev bodo Američani za 28-letnega Berića, ki je pred dnevi v lokalni piceriji že imel poslovilno večerjo z dosedanjimi soigralci, plačali dva milijona evrov. St. Etienne je sicer Berića kupil 31. avgusta 2015 iz vrst Rapida Dunaja, zanj pa je plačal 7,5 milijona evrov odškodnine.

Najbolj učinkovit reprezentant v Ligue 1
V štirih letih in pol je za ASSE Berić odigral 103 tekme v različnih tekmovanjih in dosegel 34 golov in prispeval 12 podaj. S 26 goli na 81 tekmah elitnega francoskega prvenstva je Bera najučinkovitejši slovenski reprezentant, ki je kadar koli zaigral v Ligue 1 (Valter Birsa 17 golov na 149 tekmah, Milenko Ačimović 12/47).

Berić je poklicno kariero začel pri domačem Krškem, zatem pa je nosil še drese Interblocka, Maribora, Sturma iz Gradca ter Anderlechta, kjer je bil posojen iz St. Etienna.

Četrti Slovenec v MLS-u 2020
Berić bo četrti Slovenec v prihajajoči sezoni MLS-a. Branilec Antonio Delamea Mlinar igra za New England Revolution, branilec Aljaž Struna za Houston Dynamo, vratar Aljaž Ivačič pa je član ekipe Portland Timbers.

Chicago, ki ima sicer najmanjši povprečen obisk tekem v ligi MLS (nekaj čez 12.000), je v minuli sezoni osvojil osmo mesto v vzhodni konferenci in ostal brez končnice. Najboljši strelec Chicaga v letu 2019 je bil C. J. Sapong s 13 zadetki, najboljši podajalec pa Nicolas Gaitan z 12 asistencami.