Seveda se je že pred tekmo pričakoval vroč obračun, saj gre za sloviti mestni derbi južnega brazilskega mesta Porto Alegre, iz katerega sta med drugim doma tudi Ronaldinho in Marcos Tavares. Derbi Gremio – Internacional je tudi sklenil 2. krog skupinskega dela Cope Libertadores, ki se vsaj marca ne bo več igrala zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je zajel tudi Južno Ameriko.

Zavrelo povsem ob koncu derbija
Gre-nal
, kot je poznan derbi Porto Alegreja, ni navdušil, ob bledi in nedomiselni igri tako modro-črnih kot rdeče-belih je vse kazalo, da se bo tekma na Areni do Gremio končala brez golov in delitvijo točk vodilnih ekip v skupini E.

Vendar iskric čez vso tekmo ni manjkalo, na koncu pa se je zakuhalo v 88. minuti, ko sta se ob avt-črti zapela Moises in Pepe. Zakuhal se je vsesplošni pretep v starem hokejskem ali bejzbolskem slogu, kjer so se pretepanju pridružili tudi vsi rezervisti. Ko se je prvi pretep umiril, se je hitro zakuhal še drugi.

Osem rdečih, šest rumenih kartonov in nič golov
Na koncu je argentinski sodnik Fernando Rapallini podelil kar osem neposrednih rdečih kartonov, po štiri na obeh straneh, k temu je dodal še šest rumenih kartonov, derbi pa se je končal brez golov. Z osmimi izključitvami je to postala tekma Cope Libertadores z drugim najvišjim številom izključitev.

V Argentini in Braziliji se še igra nogomet
Nepozaben pretepaški večer, s katerim se elitno južnoameriško nogometno tekmovanje poslavlja do preklica. Conmebol je za zdaj odpovedal oz. prestavil tekme 3. kroga skupinskega dela, ki so bile na sporedu predvidene prihodnji teden. Po posameznih južnoameriških državah se še odločajo, kako z državnimi prvenstvi. V Argentini so ga sicer ravno končali (naslov je osvojila Boca Juniors), a se začenja nov ligaški pokal. V Braziliji se končujejo prvenstva zveznih držav, medtem ko se državno prvenstvo začenja aprila.