Luis Suarez in Ousmane Dembele sta bila junaka na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters
Luis Suarez in Ousmane Dembele sta bila junaka na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters

Velika tekmeca se bosta v soboto v Madridu srečala tudi na derbiju 26. kroga španskega prvenstva, kjer pa ima Barca že velikih devet točk naskoka pred kraljevim klubom in zelo težko ji bo odvzeti naslov.

Gostitelji so doživeli zares grenak poraz, saj so imeli večji del srečanja pobudo (streli 14:4, v okvir vrat 4:2), tudi pri posesti žoge so bili zelo blizu Kataloncem (48:52 %). V finalu se bo Barca 25. maja na stadionu Benito Villamarin v Sevilli srečala z zmagovalcem obračuna med Valencio in Betisom (prva tekma se je končala z izidom 2:2).

Barcelona je unovčila prvo priložnost na tekmi. Luis Suarez je šokiral gostitelje, ki so zapravili številne priložnosti. Foto: Reuters
Barcelona je unovčila prvo priložnost na tekmi. Luis Suarez je šokiral gostitelje, ki so zapravili številne priložnosti. Foto: Reuters

Izjemni ter Stegen preprečil vodstvo Reala
V prvem polčasu so bili gostitelji precej boljši. Še posebej razigran je bil Junior Vinicius, ki je imel prvo priložnost na srečanju. V 19. minuti je s 15 metrov z desno nogo streljal čez vrata. Tri minute zatem je Karim Benzema preigral Nelsona Semeda na levi strani, žoga je prišla do Viniciusa, ki je nevarno streljal iz obrata, Marc Andre ter Stegen je žogo odbil.

Vinicius Junior in soigralci so bili precej boljši v prvem polčasu, a se je nekajkrat izkazal Marc-Andre ter Stegen. Foto: Reuters
Vinicius Junior in soigralci so bili precej boljši v prvem polčasu, a se je nekajkrat izkazal Marc-Andre ter Stegen. Foto: Reuters

V 37. minuti je Casemiro sijajno podal v prazen prostor in Vinicius je stekel sam proti vratom. V ključnem trenutku se je zapletel, a mu je še uspelo spraviti žogo do Karima Benzemaja. Francoz je streljal malce preveč po sredini vrat, ter Stegen pa je odlično posredoval z nogo. Barcelona je bila razglašena, nikakor ni našla prave igre in že v naslednji minuti je po levi strani ušel Reguilon, v kazenskem prostoru je zaposlil Viniciusa, ki je streljal iz obrata z levo nogo, vendar je žogo zletela malce čez vrata.

Suarez unovčil podajo Dembeleja
Katalonci so v 50. minuti unovčili prvo priložnost na tekmi. Ousmane Dembele je z leve strani natančno podal pred vrata, kjer je Luis Suarez z desetih metrov poslal žogo med vratnico in Keylorjem Navasom v mrežo. Sergio Ramos je zamudil in ni mu uspelo onemogočiti strela Urugvajca.

Tudi po zaostanku kraljevi klub ni popustil. Najprej je Toni Kroos z roba kazenskega prostora z levico streljal mimo vrat, v 62. minuti pa je Lucas Vazquez nevarno zapretil z glavo, ter Stegen se je iztegnil in s sijajno parado žogo odbil. V 67. minuti je Vinicius mojstrsko poslal Gerarda Piqueja v prazno, nato pa je Semedu uspelo malce ustaviti njegov diagonalni strel in žoga je zletela mimo vrat.

Luis Suarez je hladnokrvno zaključil akcijo v 50. minuti. Urugvajec je bil v zadnjem mesecu v slabi formi. Foto: Reuters
Luis Suarez je hladnokrvno zaključil akcijo v 50. minuti. Urugvajec je bil v zadnjem mesecu v slabi formi. Foto: Reuters

Varane zatresel lastno mrežo
Real je vse moči usmeril v napad in Barcelona je imela veliko prostora. Dembele je bil v 69. minuti popolnoma neoviran na desni strani, podal je pred vrata, kjer je Raphael Varane skušal posredovati pred Suarezom, vendar je žogo poslal v lastno mrežo. Tri minute zatem je Casemiro v kazenskem prostoru pohodil Suareza in sodnik Jose Maria Sanchez Martinez je takoj pokazal na belo točko. Suarez je sijajen večer kronal s strelom po sredini vrat v slogu Antonina Panenke z evropskega prvenstva leta 1976 v Beogradu.

Suarez: Iz slabega prvega polčasa se lahko veliko naučimo
"Znova smo dokazali, da ima ta ekipa izjemen potencial. Večkrat slišimo, da nam je popolnoma vseeno za kraljevi pokal. Vedno si želimo osvojiti vsako lovoriko. Pred tekmo je bilo, jasno, da nam ne bo lahko v Madridu, a zavedali smo se, da imamo lepo priložnost za nov pokalni finale. Navajen sem na pohvale in kritike. Vsak igralec ima dobre in slabe trenutke. Zahvaljujem se strokovnemu štabu, ki me je vedno podpiral. V prvem polčasu res nismo igrali dobro, vendar se iz tega lahko veliko naučimo za sobotno tekmo. Imamo malo časa do prvenstvene tekme, ki ne bo prav nič lažja," je bil zadovoljen Suarez.

Varane je nespretno posredoval pred Suarezom in usoda kraljevega kluba je bila zapečatena. Foto: Reuters
Varane je nespretno posredoval pred Suarezom in usoda kraljevega kluba je bila zapečatena. Foto: Reuters

V Lyonu 25 strelov in brez gola, tokrat trije goli iz dveh strelov
"V prvem polčasu bi se lahko nekajkrat znašli v zaostanku. Tokrat nam je odlikovala učinkovitost, potem ko smo prejšnji teden v Lyonu zapravili številne priložnosti. To ni bila najbolj blesteča predstava sezone, vsekakor pa je bila najbučinkovitejša. Nogomet je včasih res nenavaden, v Lyonu iz 25 strelov nismo zadeli, tokrat pa iz dveh strelov zabili tri gole," je dodal trener Ernesto Valverde.

Barcelona bo lovila rekordni peti zaporedni kraljevi pokal
Katalonci so v zadnjih štirih sezonah osvojili kraljevi pokal, Real pa je bil zadnjič najboljši aprila 2014. Barcelona se zares odlično počuti na stadionu Santiago Bernabeu, dobila je tudi zadnje tri prvenstvene derbije v Madridu (0:4, 2:3 in 0:3).

Obe ekipi sta še vedno v igri tudi v Ligi prvakov. Barcelona je v Lyonu iztržila 0:0, Real pa je zmagal v Amsterdamu z 2:1. Še vedno torej obstaja možnost el clasica tudi v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Polfinale, povratni tekmi:
Real Madrid - BARCELONA 0:3 (0:0) 1:1
80.472; Suarez 50., 73./11-m, Varane 69./ag

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Reguilon, Kroos, Casemiro (75./Valverde), Modrić, Lucas Vazquez (69./Bale), Benzema, Junior Vinícius (81./Asensio).

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets (86./Arthur), Sergi Roberto, Rakitić, Dembele (75./Coutinho), Suarez (79./Vidal), Messi.

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez


VALENCIA - Betis 1:0 (0:0) 2:2
Rodrigo 56.

Izidi prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 25. maja v Sevilli.