Lucas Vazquez je v 6. minuti zadel iz neposredne bližine po podaji Karima Benzemaja z desne strani. Foto: Reuters
Lucas Vazquez je v 6. minuti zadel iz neposredne bližine po podaji Karima Benzemaja z desne strani. Foto: Reuters

Na Camp Nouu je v 6. minuti povedel Real, ki je bolje začel tekmo in prevzel pobudo. Lucas Vazquez je zadel iz neposredne bližine na bližnji vratnici po podaji Karima Benzemaja z desne strani.

Barcelona se je po pol ure igre prebudila. Ivan Rakitić je v 32. minuti po prostem strelu stresel vratnico, poskus Luisa Suareza tri minute pozneje pa je ubranil Keylor Navas.

Vazquezu odgovoril Malcom
Barca je izenačila v 57. minuti, ko se je izjemno aktivni Malcom sredi kazenskega prostora dobro znašel, potem ko se je žoga odbila po zadeti vratnici Luisa Suareza z leve strani. 21-letni Brazilec je natančno meril z močnim strelom z levico.

Lionel Messi je pri gostiteljih začel na klopi in na igrišče vstopil v 64. minuti. Gostujoči trener Santiago Solari je med rezervisti pustil Garetha Bala, ki je prav tako igral slabe pol ure.

Bale zamudil najlepšo priložnost v končnici
Barcelona je ob koncu pod taktirko Messija narekovala ritem, poskusila sta Argentinec in Arturo Vidal, a brez uspeha. Real lahko najbolj obžaluje neverjetno zapravljeno priložnost Bala v 82. minuti, ko je vratar Marc Andre ter Stegen stekel iz vrat, Valižan pa se je na robu kazenskega prostora preveč obotavljal in zamudil pravi trenutek za strel. Po blokiranem poskusu je žoga končala v kotu.

2. marca se bosta tekmeca v Madridu srečala še v državnem prvenstvu. 28. oktobra je bilo na Camp Nouu kar 5:1 za Barco.

Malcom je izenačil v 57. minuti. Foto: Reuters
Malcom je izenačil v 57. minuti. Foto: Reuters

Španski kraljevi pokal, polfinale, prvi tekmi

BARCELONA - REAL MADRID 1:1 (0:1)
92.008; Malcom 57.; Vazquez 6.

Barcelona: ter Stegen, Jordi Alba, Lenglet, Pique, Semedo, Busquets, Rakitić (63./Vidal), Arthur, Malcom (76./Alena), Coutinho (64./Messi), Suarez.

Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Llorente (63./Casemiro), Kroos, Modrić, Vinicius Junior (64./Bale), Vazquez (84./Asensio), Benzema.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz

Povratna tekma bo 27. februarja.

BETIS - VALENCIA 2:2 (1:0)
Loren 45., Joaquin 54.; Čerišev 70., Gameiro 92.

Povratna tekma bo 28. februarja.