Aleksander Čeferin na dogodku pred zasedanjem izvršnega odbora Uefe v Limasolu. Foto: Reuters
Aleksander Čeferin na dogodku pred zasedanjem izvršnega odbora Uefe v Limasolu. Foto: Reuters

Na tekmah selekcij do 17 let igralci sicer ne bodo smeli uporabljati nacionalnih simbolov, zastav in himne, srečanj pa tudi ne bodo smeli igrati v Rusiji. Za vse druge klube in reprezentance prepoved nastopanja ostaja, dokler bo trajala vojna v Ukrajini, je poudarila Uefa. Ta je ukrepe sprejela po ruskem napadu na Ukrajino februarja lani.

"Uefa s prepovedjo nastopov za članske ekipe Rusije dokazuje svojo odločenost in trdno stališče proti nasilju. Ostala bo v veljavi, dokler ne bo miru. A s prepovedjo nastopov mladim kršimo njihove pravice in jih diskriminiramo. Ponujamo jim možnost, da se merijo s svojimi vrstniki in s tem možnost za boljšo in lepšo prihodnost," je za spletno stran zveze dejal predsednik Aleksander Čeferin.

Uefa je na zasedanju izvršnega odbora v Limasolu na Cipru določila tudi novega podpredsednika. Namesto Španca Luisa Rubialesa, ki je odstopil s tega položaja po odmevni aferi s poljubom po koncu finalne tekme ženskega svetovnega prvenstva v Avstraliji, bo odslej v tej vlogi Albanec Armand Duka.

Uefa je še sporočila, da bo tekma evropskega superpokala prihodnje leto v Varšavi. Leta 2015 je bil tam že finale Evropske lige, ko je Sevilla premagala Dnipro.