Nogometaši Legie so kljub visokima zmagama izpadli proti Celticu. Foto: EPA
Nogometaši Legie so kljub visokima zmagama izpadli proti Celticu. Foto: EPA

Poljaki so v ponedeljek napovedali, da se bodo pritožili na Mednarodno športno razsodišče v Lozani, kar bi bilo prepozno za sodelovanje v Ligi prvakov, lahko pa bi dobili denarno odškodnino, kot jo je na primer dobil Sion leta 2011.

Po napaki skupni izid nato 4:4
Legia je na dveh tekmah 3. predkroga Lige prvakov premagala Celtic s 4:1 doma v Varšavi in z 2:0 v Glasgowu. A na drugi tekmi je nastopil Bartosz Bereszynski, ki je bil lani zaradi rdečega kartona kaznovan s tremi tekmami neigranja pod okriljem Uefe. Poljski prvaki so v 2. predkrogu igrali s prvakom Irske St. Patrick's, pri čemer pa enkrat po pomoti niso uvrstili Bereszynskega v zapisnik, s čimer ni odslužil kazni. Trener Henning Berg ga je poslal v igro v 86. minuti povratne tekme, ko je bilo že vse odločeno, s tem pa je Legia prekršila pravila. Uefa je tekmo s 3:0 registrirala v korist Škotov, ki so tako napredovali zaradi doseženega gola v gosteh, saj je bil skupni izid obeh tekem tako 4:4.

Legia se sicer nikakor ni mogla sprijazniti z izpadom za zeleno mizo proti Celticu, zato je Škote pozvala, naj v duhu ferpleja odigrajo še eno tekmo, s katero bi "zadevo rešili častno".

Prva tekma že 20. avgusta v Ljudskem vrtu
"Pritožbena komisija Uefe je zavrnila pritožbo poljskega kluba ter s tem potrdila odločitve svojih kontrolnih in nadzornih organov na prvi stopnji," se je glasilo pojasnilo Uefe o tem primeru. Maribor bo prvo tekmo s Celticom igral 20. avgusta doma, povratna bo 26. avgusta v Glasgowu.