Andraž Kirm je bil dolga leta eden stebrov slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andraž Kirm je bil dolga leta eden stebrov slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To je po Etienu Velikonji in Leu Ejupu tretja okrepitev aktualnega prvaka pred novo sezono. Prihod 31-letnega vezista se je napovedoval v zadnjih dneh. Kirm je bil nazadnje član ciprske Omonie, predtem pa tudi Domžal, Wisle iz Krakova in Gröningena.

Za slovensko reprezentanco je vknjižil 71 nastopov in dosegel šest zadetkov, med drugim pa nastopil tudi na SP-ju v JAR-u pred šestimi leti.

"Zelo sem zadovoljen, da sem postal član slovenskega državnega prvaka, ki ima tudi v prihodnje zelo velikopotezne načrte. To je tudi eden od glavnih razlogov, da sem se odločil za vrnitev v domovino. Predsednik in športni direktor Olimpije sta mi predstavila odličen projekt, ob tem pa sta bila v pogovorih zelo korektna in konkretna. Tudi sam imam še velik motiv in ambicije, da z Olimpijo ponavljam uspehe iz pretekle sezone," je bil po podpisu pogodbe z NK-jem Olimpija Ljubljana zadovoljen Andraž Kirm.

Športni direktor zmajev Nenad Protega je bil kratek in jasen: "Menim, da ni treba izgubljati veliko besed, saj smo v svoje vrste privabili nogometaša s pravim karakterjem in številnimi kvalitetami, ki bodo temu moštvu dale novo razsežnost. Zato smo vsi v klubu zelo veseli, da se je Andraž Kirm odločil za prihod v Olimpijo. Treba je poudariti, da vselej iščemo igralce z zmagovalno mentaliteto in pravim karakterjem, kar Andraž nedvomno ima."