Eric Maxim Choupo-Moting je trikrat zatresel mrežo Stuttgarta in se povzpel na drugo mesto lestvice strelcev v Bundesligi. Foto: EPA
Eric Maxim Choupo-Moting je trikrat zatresel mrežo Stuttgarta in se povzpel na drugo mesto lestvice strelcev v Bundesligi. Foto: EPA
Roberto di Matteo
Roberto di Matteo je lažje zadihal po treh zmagah v nemškem prvenstvu, ključni izpit pa ga čaka v sredo v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Rajčević in Šimundža pred tekmo s Schalkejem

Modri iz Gelsenkirchna niso odvisni le od izida v Ljudskem vrtu, saj mora Sporting izgubiti na Stamford Bridgeu, že točka bi pomenila, da bi Lizbončani osvojili drugo mesto. Trener Chesleaja Jose Mourinho zelo verjetno ne bo začel z vsemi udarnimi aduti, saj je ritem v Premier ligi decembra zelo naporen.

Choupo-Moting sodeloval pri 15 golih
Že proti Wolfsburgu pred dvema tednoma (3:2) je blestel Eric Maxim Choupo-Moting, ki je zadel dvakrat. Sijajni napadalec je v soboto s hat-trickom potopil Stuttgart (0:4). Pri vseh treh golih je natančno podal Tranquillo Barnetta. Choupo-Moting je dvakrat zadel z glavo, pokrival ga je Martin Harnik, ki v skoku ni imel nobenih možnosti. Za štiri gole je kamerunski reprezentant potreboval samo pet strelov. V letošnji sezoni nemškega prvenstva je zadel že osemkrat, podal pa še za sedem golov. Schalke je ob prostih strelih in kotih odličen, Mariborčani morajo biti pozorni na standardne položaje.

"Zadnji hat-trick sem dosegel še pri kadetih. Moram priznati, da mi sistem z dvema napadalcema res ustreza, odlično sodelujem s Klaasom-Janom Huntelaarjem," je poudaril Choupo-Moting.

Di Matteo stavi na udarni dvojec v napadu
"Zavedam se, da je v sredo vse mogoče. Lahko gremo v Ligo prvakov, Evropsko ligo ali pa izpademo iz evropskih tekmovanj. Sploh ne razmišljam o slabih scenarijih, naš položaj bom komentiral po tekmi," je pojasnil Roberto di Matteo, ki je po slabem začetku sezone na klopi Schalkeja zamenjal Jensa Kellerja. Tudi Italijan je doživel nekaj grenkih porazov, Chelsea je v Veltins Areni odčital pravo lekcijo rudarjem (0:5).

"Najtežje je konstantno igrati na najvišji ravni. Ko pride nov trener, je nemogoče vse spremeniti in uspeti do te mere, da vse takoj deluje. Igralci imajo odličen pristop, zato sem optimist, da lahko gremo le še navzgor. Moj sistem igre je bil vedno 4-3-3 ali 4-2-3-1, seveda pa moraš imeti prave igralce. Trenutno igramo sistem 3-5-2, saj imamo dva odlična napadalca, ki imata vedno nepredvidljive poteze. Choupo-Moting je zelo nesebičen igralec, vedno misli na soigralca. Zelo je hiter in sijajen v igri z glavo," je še dodal di Matteo, ki je 19. maja 2012 osvojil evropski naslov s Chelseajem, v sredo pa računa tudi na pomoč nekdanjega kluba.

Menedžer Horst Heldt se je po veliki zmagi nad Stuttgartom po dolgem času smejal, deloval je zelo sproščeno, od avgusta je bil Schalke v krizi, neverjetna nihanja v igri so se vrstila. Ne smemo pozabiti, da je 27. septembra Schalke premagal dortmundsko Borussio z 2:1 v porurskem derbiju, tri dni pozneje pa so vijoličasti izvlekli remi (1:1). A točka tokrat ne bo dovolj za izbrance Anteja Šimundže.

Skupina G, 6. krog, sreda ob 20.45:
MARIBOR - SCHALKE

Verjetni postavi:

Maribor: Handanović, Stojanović, Arghus, Rajčević, Viler, Mertelj, Filipović, Sallalich, Vršič, Ibraimi, Tavares.

Schalke: Fährmann, Neustädter, Kirchhoff, Höwedes, Učida, Fuchs, Aogo, Barnetta, Meyer, Choupo-Moting, Huntelaar.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)




CHELSEA - SPORTING LIZBONA

Lestvica:                         
CHELSEA *        5  3 2 0 14:2 11 
SPORTING LIZBONA 5  2 1 2 11:9  7 
SCHALKE          5  1 2 2  8:14 5 
MARIBOR          5  0 3 2  4:12 3 
          * - v osmini finala     
Rajčević in Šimundža pred tekmo s Schalkejem