Alex Ferguson je razkril, da bo na sredini polfinalni tekmi odpočil nekaj ključnih igralcev, ki jih bo potreboval na nedeljskem obračunu s Chelseajem. Foto: Reuters
Alex Ferguson je razkril, da bo na sredini polfinalni tekmi odpočil nekaj ključnih igralcev, ki jih bo potreboval na nedeljskem obračunu s Chelseajem. Foto: Reuters

V tekmo bomo šli na vse ali nič. Ne smemo se umikati štartom, boriti se bomo morali za vsako žogo. Predvsem pa bomo morali biti precej boljši v obrambi, kjer smo na prvi tekmi storili preveč napak.

Benedikt Höwedes, branilec Schalkeja
Nogometaši Schalkeja
Nogometaši Schalkeja so na prvi tekmi v Gelsenkirchnu razočarali svoje navijače. Foto: EPA
Raúl Gonzalez
Raúl Gonzalez je eden glavnih adutov Schalkeja. Foto: Reuters

Nemce je še dodatno razveselila novica, da se bo po poškodbi morebiti vrnil napadalec Klaas-Jan Huntelaar. Nizozemec je za klub iz Gelsenkirchna igral precej solidno, odkar je prestopil iz Milana, a je nato februarja staknil poškodbo kolena, zaradi česar je bil dalj časa odsoten z zelenic. Prav tako bo za obračun na Old Traffordu pripravljen tudi branilec Benedikt Höwedes, ki je manjkal na prvi tekmi.

Statistika je na strani Manchester Uniteda, ki v Ligi prvakov na domačih tleh še ni izgubil z več kot golom razlike, za podaljšek pa Schalke potrebuje izid 0:2. Ekipa iz Gelsenkirchna je v Angliji gostovala štirikrat, trikrat je izgubila, v sezoni 1958/59 pa je remizirala z Wolverhamptonom.


Popraviti bodo morali igro v obrambi
"Želimo se odkupiti za napake, ki smo jih storili na prvi tekmi," je dejal Höwedes, ki je zaradi poškodbe izpustil tudi sobotni obračun z Bayernom, ki so ga 'knapi' izgubili s kar 4:1. Nadaljeval je: "S tekme proti Bayernu smo se marsikaj naučili. Pomembno se je učiti iz napak." Schalke bo moral za napredovanje v finale pokazati precej boljšo igro, kot jo je pokazal na prvi tekmi, kjer se je večji del srečanja zgolj branil in s tem razjezil domače navijače, ki so bili s predstavo vse prej kot zadovoljni. "V tekmo bomo šli na vse ali nič. Ne smemo se umikati štartom, boriti se bomo morali za vsako žogo. Predvsem pa bomo morali biti precej boljši v obrambi, kjer smo na prvi tekmi storili preveč napak," je še dodal 23-letni podkapetan.

Ferguson bo odpočil ključne igralce
Menedžer rdečih vragov Alex Ferguson je že razkril, da bo najbrž odpočil nekaj ključnih nogometašev, ki jih bo še kako potreboval na nedeljskem obračunu s Chelseajem, ki ga morajo domači z Old Trafforda nujno dobiti, če želijo biti kovači lastne usode v boju za naslov angleškega prvaka. "Brez dvoma bom napravil nekaj sprememb v začetni enajsterici," je dejal 69-letni Škot in sklenil: "Začeli bodo Paul Scholes, Dimitar Berbatov in Michael Owen. Vseeno bom v obrambi obdržal standardne člane, saj na takšnih tekmah zelo prav pridejo tudi izkušnje. Pred nami sta dve zelo veliki tekmi, zato bo nekaj počitka ključnim igralcem koristilo." V Angliji je sicer nogometno javnost v torek razburila novica, da bo nedeljski derbi na Old Traffordu sodil Howard Webb, ki je bil v preteklosti že večkrat obtožen pristranskega sojenja v korist rdečih vragov.

Po dveh mesecih odsotnosti z zelenic zaradi virusa je Fergusonu znova na voljo rojak Darren Fletcher, medtem ko Brazilec Fabio da Silva, ki je v nedeljo na derbiju z Arsenalom utrpel manjšo poškodbo, najbrž ne bo zaigral. Po poškodbi kolena je okreval tudi rezervni vratar Anders Lindegaard.

Ključni dvoboj: Ferdinand - Raul
Nogometni strokovnjaki so izpostavili predvsem dvoboj med Riom Ferdinandom in napadalcem Raúlom Gonazalezom, ki naj bi bil ključen pri razpletu sredine tekme. Legendarni španski napadalec je v Ligi prvakov dosegel že 71 zadetkov, zato bo bržkone najnevarnejši igralec nemškega prvoligaša in bo domači obrambi pretil zlasti po tleh, saj se Rangnick zaveda, da njegovi varovanci z igro po zraku proti branilski navezi Ferdinand-Vidić najbrž ne bodo uspeli. Velik dolžnik s prve tekme pa je tudi Jefferson Farfan, ki je igral odlično na četrtfinalnih obračunih z Interjem, proti Unitedu pa je bil povsem neviden.

LIGA PRVAKOV, polfinale, povratna tekma

Sreda ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - SCHALKE 2:0

Verjetni postavi:
Manchester United:
van der Sar; Fabio, Vidić, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Nani; Berbatov, Owen.

Schalke: Neuer; Učida, Höwedes, Metzelder, Sarpei; Kluge, Papadopoulos, Farfan, Jurado; Edu, Raul.

Sodnik: Pedro PROENCA (Portugalska)

V krepkem tisku je izid s prve tekme.

V tekmo bomo šli na vse ali nič. Ne smemo se umikati štartom, boriti se bomo morali za vsako žogo. Predvsem pa bomo morali biti precej boljši v obrambi, kjer smo na prvi tekmi storili preveč napak.

Benedikt Höwedes, branilec Schalkeja