Šempetrca čaka zdravljenje poškodovane prepone. Foto: EPA
Šempetrca čaka zdravljenje poškodovane prepone. Foto: EPA
Vstopnice
Sredi februarja so v enem dnevu razprodali pakete vstopnic za vse tri letošnje domače kvalifikacijske tekme (Italija in Estonija v Ljubljani, Srbija v Mariboru), po usklajevanju NZS-ja z italijansko nogometno zvezo glede obiska italijanskih navijačev pa so sporočili, da bodo v prodajo sprostili še manjši kontingent paketov vstopnic za obe ljubljanski tekmi. Foto: NZS.si

Matavž ima že tri tedne težave s poškodbo, zato ne more igrati za svoj klub Groningen. Nekaj lažjih treningov, ki jih je opravil v tem času, ni minilo brez bolečin, terapije na Nizozemskem pa niso prinesle izboljšanja, zato je 22-letnik opravil dodatni pregled v UKC-ju Maribor pri zdravniku slovenske nogometne reprezentance, ortopedu dr. Matjažu Vogrinu.

Zahtevno zdravljenje
Preiskave so pokazale, da gre za sindrom boleče prepone oziroma preobremenitveno poškodbo, ki jo je zelo zahtevno zdraviti. Slovenski reprezentant je že začel terapije pod vodstvom Khalida Nassifa, fizioterapevta slovenske nogometne reprezentance. Zdravljenje naj bi trajalo od sedem do 10 dni.

V soboto se bo terapijam priključila zdravstvena služba FC Groningena, ki bo zdravljenje po predpisanem protokolu nadaljevala na Nizozemskem, predvidoma konec prihodnjega tedna.

14. marca ob 12. uri začetek prodaje paketa
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da bo za kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 z Italijo in Estonijo še mogoče kupiti vstopnice. Prvotno ponudbo paketov vstopnic za tri tekme (še s Srbijo v Mariboru) so takoj razprodali, nekaj rezerv pa se je pojavilo po določitvi števila gostujočih navijačev.

NZS bo zadnji kontingent paketov vstopnic proti Italiji (25. marec) in Estoniji (2. september) sprostil v ponedeljek, 14. marca. Za tekmi bo na voljo še natančno 1.338 vstopnic, ki se bodo prodajale izključno prek spletne strani NZS-ja (www.nzs.si). Prodaja paketov vstopnic po cenah 45 evrov (2. kategorija) ali 35 evrov (3. kategorija) se bo začela ob 12. uri, posameznik pa bo lahko kupil največ štiri pakete.