Carlo Ancelotti iz Pariza v Madrid, Laurent Blanc pa iz
Carlo Ancelotti iz Pariza v Madrid, Laurent Blanc pa iz "zavoda" v Pariz. Foto: EPA

Končana so ugibanja okoli novega stratega Reala. Kraljevi klub je sporočil, da bo ekipo prevzel Carlo Ancelotti, dozdajšnji trener Paris St. Germaina. Francoski prvaki niso oklevali in so takoj zatem uradno objavili, da bo novi trener Laurent Blanc.

Upravičil vlogo favorita
Real Madrid bo novega stratega predstavil v sredo na novinarski konferenci ob 13. uri. Ancelotti je sklenil 3-letno pogodbo, Real pa je za predčasno prekinitev pogodbe PSG-ju plačal tudi štiri milijone odškodnine. Že vse od odhoda Joseja Mourinha je bil 54-letni trener iz Reggiole v severni Italiji prvi favorit za prevzem prestižnega, a tudi nemirnega trenerskega stolčka.

"Ker je domač s pritiskom vodenja velikih evropskih moštev (Juventus, Milan, Chelsea in PSG), je Italijan zagotovilo za dobro vodenje vznemirljivega projekta," so zapisali na spletni strani Real Madrida. Ancelotti je največje uspehe v trenerski karieri dosegal na klopi Milana (2001-2009), s katerim je dvakrat (2003, 2007) osvojil Ligo prvakov.
Nekdanji selektor v Parizu
PSG termina predstavitve še ni objavil, v sporočilu za javnost so le zapisali, da je nekdanji francoski selektor Blanc podpisal dveletno pogodbo in da bo moštvo pod njegovim vodstvom prvi trening opravilo že prihodnji ponedeljek.

47-letni trener iz Alesa na jugu Francije je v svoji trenerski karieri leta 2009 z Bordeauxom osvojil francoski naslov, nato pa je leta 2010 postal selektor Francije, z mesta katerega je odstopil po četrtfinalnem porazu na Euru 2012.

PSG je v zadnjih dveh letih za okrepitve zapravil več kot 200 milijonov evrov, ki jih je prispeval lastnik moštva QSI, pri čemer so z naftnim denarjem iz Katarja kupili takšne svetovne superzvezdnike, kot sta Zlatan Ibrahimović in Thiago Silva.