Cristiano Ronaldo ni več član Reala Madrid, temveč je po novem nogometaš Juventusa! Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo ni več član Reala Madrid, temveč je po novem nogometaš Juventusa! Foto: Reuters

Postal je tudi najboljši strelec v zgodovini Reala Madrida s 451 goli na 438 tekmah. Skupno je osvojil 16 naslovov, tudi 4 naslove evropskega prvaka, od tega 3 zaporedoma in 4 v zadnjih 5 sezonah. Na osebni ravni je v dresu Reala Madrida osvojil 4 zlate žoge, 2 lovoriki The Best in 3 zlate kopačke.

Cristiano Ronaldo
Z uradno potrditvijo prestopa vsega dve uri pred začetkom prvega polfinala na SP-ju 2018 so Ronaldo, Real in Juventus pritegnili ogromno pozornosti, a tudi kritike, da gre za neprimeren trenutek. Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo se za 105 milijonov evrov odškodnine seli iz Reala Madrid v Juventus, kjer bo v naslednjih štirih sezonah zaslužil 30 milijonov evrov letno.

"Real Madrid C. F. sporoča, da je v skladu z željo in zahtevo Cristiana Ronalda dosegel dogovor o njegovem prestopu v Juventus F. C.," se začenja uradna objava na spletni klubski strani madridskega Reala.

Odšel najboljši strelec v zgodovini Reala
"Danes želi Real Madrid izreči hvaležnost igralcu, ki se je dokazal kot najboljši na svetu in ki je zaznamoval eno najsvetlejših obdobij v zgodovini našega kluba in svetovnega nogometa. Ob vseh naslovih, lovorikah in zmagoslavjih v teh 9 letih je bil Cristiano Ronaldo zgled za predanost, delo, odgovornost, talent in napredovanje. Postal je tudi najboljši strelec v zgodovini Reala Madrida s 451 goli na 438 tekmah. Skupno je osvojil 16 naslovov, tudi 4 naslove evropskega prvaka, od tega 3 zaporedoma in 4 v zadnjih 5 sezonah. Na osebni ravni je v dresu Reala Madrida osvojil 4 zlate žoge, 2 lovoriki The Best in 3 zlate kopačke, ob številnih drugih priznanjih," so pri Realu v izjavi za javnost našteli bistvene osupljive dosežke 9-letnega Ronaldovega obdobja v kraljevem klubu.

Brez omembe španskih naslovov
"Za Real Madrid bo Cristiano Ronaldo vedno eden največjih ikon in izjemna referenca za naslednje rodove. Real Madrid bo vedno tvoj dom,"
so sklenili v Madridu, kjer so ostali brez prvega zvezdnika, ki zdaj pri 33 letih začenja novo poglavje bogate kariere. Po osvojitvi Anglije z Manchester Unitedom, selitvi za 94 milijonov evrov in pokoritvi Evrope z Realom Madrid bo CR7 zdaj iskal nove izzive in časti v Italiji pri Juventusu. V 9 sezonah v Španiji je Real z Ronaldom dvakrat osvojil La Ligo in dvakrat kraljevi pokal, pri čemer je domači primat v Ronaldovem obdobju vseeno ostal v rokah Barcelone in Lionela Messija. Z Manchester Unitedom je Ronaldo med letoma 2003 in 2009 enkrat slavil v ligi prvakov, trikrat osvojil angleško prvenstvo in enkrat pokal FA.

Agnelli poletel k Ronaldu v Grčijo
Predsednik Juventusa Andrea Agnelli je med torkovim skokom v Grčijo, kjer na Kalamati dopustuje Cristiano Ronaldo, še formalno potrdil dogovor s portugalskim superzvezdnikom, sočasno sta skupni jezik glede odškodnine našli še klubski upravi, pri tem je eden zmagovalcev presenetljivega prestopa zagotovo superagent Jorge Mendes.
Z velikokrat omenjenih 100 milijonov evrov je končna odškodnina po Gazzetti dello Sport narasla na 105 milijonov, kar je seveda absolutni rekord za nogometaše, starejše od 30 let. Ronaldo je 33 let dopolnil 5. februarja, ravno v času njegovega rojstnega dneva so v njegovem taboru razpredali, da lahko v primeru odsotnosti resnih poškodb še dolga leta igra nogomet na vrhunski ravni, tudi do 40. leta.
Verjame, da je prišel čas za novo poglavje
Na Realovi strani so hkrati objavili tudi poslovilno pismo Cristiana Ronalda. "Leta pri Realu Madridu in v mestu so bila bržkone najsrečnejša v mojem življenju. Do kluba in mesta čutim neizmerno hvaležnost. Lahko se samo zahvalim za vso ljubezen in pripadnost, ki sem jo prejemal. Vendar, verjamem, da je prišel čas, da začnem novo poglavje v svojem življenju, in zato sem klub zaprosil za prestop. Tako sem čutil in prosim vse, še posebej navijače, naj me prosim razumejo," je zapisal Ronaldo v pismu navijačem.

Obsodba zaradi davčne utaje zbila sodu dno?
26. maja letos v Kijevu je Real Madrid z Ronaldom tretjič zapored osvojil Ligo prvakov, a namesto novega prešernega slavja, je CR7 že v prvih izjavah sprožil ugibanja, da se poslavlja od kraljevega kluba. Z začetkom mundiala v Rusiji so se začele govorice o selitvi v Juventus, pri čemer naj bi predsednik Reala Florentino Perez močno spustil odkupno ceno na 100 milijonov evrov. Po izpadu Portugalske v osmini finala SP-ja se je vrtiljak govoric hitro stopnjeval, razvoj zadnjih dni pa vse v Italiji prepričal, da je Cristiano Ronaldo preprosto izsilil odhod iz Madrida in Španije, kjer je bil ne nazadnje obsojen zaradi davčne utaje. Ravno na dan začetka SP-ja, ko je Ronaldova Portugalska igrala s Španijo, je bilo uradno objavljeno, da je bil nogometni superzvezdnik na sodišču v Madridu obsojen na 2-letno, zaradi predhodne nekaznovanosti dejansko pogojno zaporno kazen in 18,8 milijona evrov globe.

Postal je tudi najboljši strelec v zgodovini Reala Madrida s 451 goli na 438 tekmah. Skupno je osvojil 16 naslovov, tudi 4 naslove evropskega prvaka, od tega 3 zaporedoma in 4 v zadnjih 5 sezonah. Na osebni ravni je v dresu Reala Madrida osvojil 4 zlate žoge, 2 lovoriki The Best in 3 zlate kopačke.