Ko je Cristiano Ronaldo 3. aprila v Torinu na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov dosegel spektakularni zadetek s škarjicami, so mu navijači Juventusa spontano zaploskali. Foto: Reuters
Ko je Cristiano Ronaldo 3. aprila v Torinu na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov dosegel spektakularni zadetek s škarjicami, so mu navijači Juventusa spontano zaploskali. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Ronaldo se je konec maja petič v karieri veselil zmage v Ligi prvakov. Leta 2008 je bil najboljši z Manchester Unitedom, v letih 2014, 2016, 2017 in 2018 pa z Realom. Foto: Reuters

Juventus tega ni želel komentirati, iz Reala pa so Reutersu odgovorili, da uradne informacije vselej objavljajo na svojih medijskih kanalih. Real na spletni strani kluba ni razkril nobene informacije o Ronaldu, čeprav so tam v preteklih dneh objavili sporočila za javnost, v katerih so zanikali pisanje medijev, da se zanimajo za nakup Neymarja in Kyliana Mbappéja iz Paris St. Germaina.

Številni mediji poročajo, da je Juventus za 33-letnega Portugalca pripravljen plačati 100 milijonov evrov odškodnine.

V Torinu naj bi že dva tedna iskal hišo
Španski časnik Marca piše, da je Ronaldo v Madridu nezadovoljen, ker klub ob vsakem njegovem slabšem obdobju išče njegovega naslednika, predsednik Florentino Perez naj bi si v tej vlogi najbolj želel Neymarja. Po pisanju omenjenega dnevnika naj bi se na izrednem sestanku v kratkem sestala Perez in zastopnik Ronalda Jorge Mendes, mogoče že v sredo zvečer, najpozneje pa v četrtek. Prav tako pišejo, da Ronaldo v Torinu že dva tedna išče hišo.

Spletni portal Don Balon medtem poroča, da se pri Realu ne bodo kar tako odpovedali Ronaldu, ampak ga bodo želeli zadržati, ter da so mu ob morebitnem podaljšanju pogodbe tudi oni pripravljeni ponuditi 30 milijonov na leto, kolikor bi zaslužil pri Juventusu.

Ob vse glasnejših namigih, da se Ronaldo seli v Torino, je vrednost Juventusovih delnic samo v sredo poskočila kar za 7,27 odstotka, od prejšnjega četrtka pa za 12,85 odstotka. Zdaj je njihova vrednost najvišja po 13. februarju.

Pred dobrim mesecem odšel Zidane
Govorice o Ronaldovem odhodu iz Reala so znova oživele po finalu Lige prvakov 26. maja, ko so Madridčani v Kijevu s 3:1 premagali Liverpool, po tekmi pa je Ronaldo dejal, da "je bilo čudovito igrati za Real Madrid".

Pred dobrim mesecem je po tretjem zaporednem slavju v Ligi prvakov španskega velikana, ki je domače prvenstvo končal 17 točk za Barcelono, nepričakovano zapustil trener Zinedine Zidane, njegov naslednik je postal Julen Lopetegui.

Ronaldo je leta 2009 v Real prišel iz Manchester Uniteda za tedaj rekordnih 105 milijonov ameriških dolarjev. Za kraljevi klub je dosegel 451 zadetkov.

Že v preteklosti se je kar nekajkrat zdelo, da bi petkratni dobitnik Zlate žoge za najboljšega nogometaša sveta lahko zapustil Madrid, a se to naposled ni zgodilo. Mogoče bo tokrat drugače.