Luis Suarez, Neymar in Lionel Messi so razočarali v soboto. Na začetku Lige prvakov bodo želeli prikazati popolnoma drugačno predstavo. Foto: Reuters
Luis Suarez, Neymar in Lionel Messi so razočarali v soboto. Na začetku Lige prvakov bodo želeli prikazati popolnoma drugačno predstavo. Foto: Reuters
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers je navdušen nad napadalci Barcelone. Foto: Reuters
Hatem Ben Arfa in Edinson Cavani
Hatem Ben Arfa in Edinson Cavani se veselita velikega izziva. Foto: Reuters
Nogometaši Rostova so preizkusili zelenico na Allianz Areni. Foto: Reuters

Ekipi se bosta pomerili prvič po polfinalu Pokala Uefa leta 1994, ko so topničarji izločili Parižane. Arsenal je v soboto premagal Southampton z 2:1 z golom Santija Cazorle v 94. minuti z bele točke. Po slabem začetku Premier lige so izbranci Arsena Wengerja ujeli ritem in imajo sedem točk po štirih krogih.

Parižani so v petek doživeli hladno prho na domačem stadionu, ko je Robert Berić v sodnikovem dodatku priigral točko St. Etiennu (1:1).

"Jutri pričakujem popolnoma drugačno tekmo. Arsenal ima drugačen sistem igre, vsekakor se ne bodo prišli branit. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah nismo zmagali, vendar to ne bo imelo vpliva na Ligo prvakov. Pogovorili smo se in mislim, da so igralci pripravljeni za evropski izziv," je pojasnil trener francoskih prvakov Unai Emery.

Na drugi tekmi skupine A bo Basel gostil Ludogorec. Pri Švicarjih Andraž Šporar ne dobi priložnosti. Konkurenca v napadu je velika, Seydou Doumbia, Mohamed Elyounoussi in Marc Janko imajo prednost.
Popravni izpit za katalonske zvezdnike
Barcelona bo gostila Celtic v skupini C. Katalonci so v soboto doživeli presenetljiv poraz v španskem prvenstvu. Na Camp Nouu jih je šokiral Alaves (1:2). "Hitro se moramo pobrati, v torek nas čaka pomembna tekma," je povedal Denis Suarez.

Luis Enrique je prejel številne kritike, saj je šele po eni uri v igro poslal Lionela Messija, Andresa Iniesto in Luisa Suareza.

Rodgers: Tudi dva avtobusa pred vrati ne pomagata
"Mislim, da ima Barcelona najboljši napad vseh časov. Verjetno je to trenutno najboljša ekipa na svetu. Ko sem vodil Liverpool, je Luis Suarez zaposlil vse štiri branilce tekmeca. Tu sta nato še Messi in Neymar. Ne mislimo biti le pešci na Camp Nouu. Bojim se, da bo sobotni poraz prebudil Barco. Nekateri mislijo, da to za nas ni pomembna tekma in bomo točke iskali na naslednjih tekmah. Lahko študiraš vse mogoče sisteme, postaviš dva avtobusa pred vrata, a najboljši nogometaši sveta bodo še vedno našli pot do gola," je razmišljal trener Škotov Brendan Rodgers.

Guardiola še ni zadovoljen z igro
Manchester City ima maksimalnih 12 točk v angleškem prvenstvu, kljub prestižni zmagi nad mestnim tekmecem Unitedom (2:1) pa Pep Guardiola miri evforijo pred obračunom z Borussio iz Mönchengladbacha.
"Do zdaj je bilo v domači ligi vse super, toda tako kot igramo trenutno, ne moremo tekmovati proti najboljšim klubom v Evropi," je dejal španski strokovnjak, ki je poleti prišel iz Münchna.
Mevlja in soigralci za uvod na Allianz Areni
Carlo Ancelotti
bo v torek začel pot proti tretjemu naslovu v Ligi prvakov s tretjim klubom. Osvojil jo je že z madridskim Realom in z Milanom, zdaj bo vodil prvake iz leta 2013 Bayern. V uvodu bodo gostili Rostov, v začetni postavi Rusov bo zelo verjetno tudi Miha Mevlja.
"V Milanu je bila Liga prvakov nekaj posebnega. Takrat sem se navadil, da je zame vsaka tekma tega tekmovanja res nekaj posebnega. Imamo zelo močno ekipo, potencial je velik. Skupinski del je priprava za ključne obračune spomladi. Marca in aprila mora biti moštvo v najboljši formi," je pojasnil 57-letni Italijan, ki je odlično začel v Bundesligi. Bavarci so že na prvem mestu in težko je verjeti, da bi jih do konca sezone lahko prehitel.

V Eindhovnu se želijo oddolžiti za lanski izpad
Madridski Atletico se je v lanski sezoni uvrstil v finale, kjer pa je bil po streljanju enajstmetrovk boljši mestni tekmec Real. Na poti do San Sira so Jan Oblak in soigralci izločili PSV iz Eindhovna po dramatičnem streljanju enasjtmetrovk, potem ko sta mreži 210 minut mirovali.

"Atletico je zelo kompaktna ekipa. Ne bomo si priigrali 15 priložnosti. Konkurenčni bomo le v primeru, če bomo uspeli izvleči maksimum. Potrebujem naš najboljši večer. Naš cilj ostaja preboj v osmino finala Lige prvakov," je poudaril trener PSV-ja Phillip Cocu, ki pričakuje popolnoma drugačno tekmo, saj se je sezona šele začela, v osmini finala pa je v ospredju taktika.

1. krog, torek ob 20.45, skupina A:
PARIS SG - ARSENAL

Verjetni postavi:

Paris SG: Trapp, Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembe, Verratti, Thiago Motta, Matuidi, Lucas, Cavani, Di María.

Arsenal: Čech, Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal, Santi Cazorla, Xhaka, Walcott, Özil, Sanchez, Giroud.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



BASEL - LUDOGOREC



Skupina B:
DINAMO KIJEV - NAPOLI

BENFICA - BEŠIKTAŠ



Skupina C:

MANCHESTER CITY - BORUSSIA (M)

BARCELONA - CELTIC

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Celtic: De Vries, Lustig, Toure, Sviatčenko, Tierney, Forrest, Brown, Rogic, Biton, Sinclair, Dembele.

Sodnik: Ovidiu Haţegan (Romunija)



Skupina D:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:

PSV:
Zoet, Wilems, Moreno, Isimat-Mirin, Arias, Guardado, Hendrix, Propper, Perreiro, L. de Jong, Narsingh.

Atletico: Oblak, Juanfran, Godín, Gimenez, Filipe Luis, Saul, Gabi, Koke, Carrasco, Griezmann, Gameiro.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)



BAYERN - ROSTOV

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba, Xabi Alonso, Thiago, Vidal, Müller, Ribery, Lewandowski.

Rostov: Džanajev, Terentjev, Gueye, M. Mevlja, Cesar Navas, Bajramjan, Kalačev, Noboa, Erokhin, Poloz, Buharov.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)




Sreda ob 20.45, skupina E:
BAYER LEVERKUSEN - CSKA MOSKVA

TOTTENHAM - MONACO

Skupina F:
LEGIA VARŠAVA - BORUSSIA DORTMUND

REAL MADRID - SPORTING LIZBONA

Skupina G:
CLUB BRUGGE - LEICESTER

PORTO - KÖBENHAVN

Skupina H:
JUVENTUS - SEVILLA

LYON - DINAMO ZAGREB