Podoba spopada med huligani Dinama in PSG-ja na Place de la Bastille, ki je zakrožila po Twitterju. Foto: Twitter
Podoba spopada med huligani Dinama in PSG-ja na Place de la Bastille, ki je zakrožila po Twitterju. Foto: Twitter
Boulogne Boys, navijaška skupina PSG-ja
Boulogne Boys, ki predstavljajo večino skrajnih navijačev PSG-ja, so bili leta 2008 prepovedani, a še vedno delujejo, čeprav jim je klub odvzel nadzor nad tribuno "Kop of Boulogne". Foto: EPA

Tako imenovani najzvestejši navijači francoskega prvoligaša in hrvaškega prvaka so se v ponedeljek ponoči spopadli pred torkovo tekmo lige prvakov. S pariške policije so sporočili, da se je spopad začel v ponedeljek zvečer na priljubljenem zbirališču navijačev na Place de la Bastille, a je policiji uspelo vzpostaviti red še pred polnočjo.

Hrvaški navijač, ki je huje ranjen, ima težje poškodovan prsni koš. Domačine so zastopali razvpiti Boulogne Boys, ki so sicer uradno prepovedani, goste pa Bad Blue Boys, obe skupini pa sodita med tiste navijače, ki se še niso otresle rednih in množičnih huliganskih izpadov. Razboriteži so se spopadli z baklami, petardami in na koncu s teleskopskimi palicami.

Kljub prepovedi in brez vstopnic v Parizu
Že v nedeljo je francoski minister za notranje zadeve Manuel Valls prepovedal navijačem Dinama prihod na tekmo, ki bo v Parizu potekala na Parku princev. Minister se je upravičeno bal, da bi lahko nastali incidenti. Valls je pojasnil, da so ga hrvaške oblasti vnaprej obvestile, da lahko pričakuje med 150 in 200 članov navijaške skupine Blue Bad Boys, ki bo odpotovala na tekmo brez vstopnic.

Zato se je Valls med 5. in 7. novembrom odločil Dinamovim navijačem po cestnem, železniškem in zračnem prometu prepovedati prihod v Pariz in okolico tako v organiziranih skupinah kot individualno. Hrvaška policija je prejšnji mesec na slovensko-hrvaški meji zaustavila okoli 80 navijače PSG-ja in jim onemogočila ogled tekme na zagrebškem Maksimirju.

V ozadju srboritosti tudi vojna BBB - brata Mamić
Na tekmi pred 2 tednoma je PSG v gosteh slavil z 2:0, s čimer so se Parižani zavihteli na 2. mesto v skupini A, kjer Dinamo nima niti ene točke, niti še ni dosegel gola. Za nameček ima zagrebški klub katastrofalno obiskanost, saj navijači, tako pravi kot BBB-ji, bojkotirajo klub zaradi delovanja in vodenja bratov Mamić. Ta, Zdravko in Zoran, sta po drugi strani bojkota še vesela, saj so BBB-ji odkrito grozili z incidenti, zaradi katerih bi klub vrgli ven iz dobičkonosne Lige prvakov.