Marcos Tavares in Jean Phillipe Mendy bosta udarni napadalni špici Mariborčanov. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares in Jean Phillipe Mendy bosta udarni napadalni špici Mariborčanov. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Mertelj
Maribor je v Wiganu izgubil s 3:1. Edini zadetek za vijoličaste je dosegel Tavares. Foto: Aleš Fevžer
V Mariboru si močno želijo zmage nad Wiganom
Mariborčani se brusijo za napad na Wigan

"Igralci smo motivirani, naredili bomo vse za zmago. Vemo, da moramo zmagati. Kar koli se bo dogajalo na drugi tekmi skupine, ni naša stvar. Narediti moramo vse za našo zmago. Pričakujemo sicer, da bo Rubin zmagal," je dejal Tavares. Za Ruse je tekma sicer nepomembna, saj imajo že zagotovljeno prvo mesto v skupini.

Mariborčani bodo igrali že 35. tekmo v jesenskem delu, moštvo pa zaradi tega ni utrujeno; Šimundža celo zatrjuje, da je bolje pripravljeno kot na prvi tekmi proti angleškemu moštvu. "Tekma je pomembna za obe ekipi. Naša želja se je že izpolnila - to je bilo, da ostanemo do zadnjega v igri za napredovanje, pa čeprav nimamo vsega v svojih rokah. A druga tekma nas ne zanima. Pred domačo publiko se želimo pokazati v najboljši luči, naredili bomo vse, da bi zmaga ostala doma. Kader je v redu, vsi so zdravi," je pred tekmo dejal trener Ante Šimundža.

Wigan bo po razgibani domači sezoni jutri v štajerski prestolnici nastopil z novim trenerjem, Nemcem Uwejem Röslerjem. "Vsak trener v ekipo prinese nekaj novega. Rösler je dejal, da želi naslediti igro nekdanjega trenerja Wigana Roberta Martineza, ki je igral agresiven nogomet. Na tekmi bomo videli, kako mu bo uspelo. Veliko vprašanje ostaja postavitev ekipe. Ogledali smo si njihove zadnje tekme, ki so jih igrali brez trenerja. Videlo se je, da igrajo zelo ambiciozno, s tremi v napadu in tremi obrambnimi igralci zadaj. Pripravljamo se na več različic, na ofenzivno in defenzivno postavitev, da bomo imeli na tekmi odgovor," je povedal Šimundža.

Maribor bo v četrtek od 16. ure naprej s torto velikanko zaznamoval tudi 53. rojstni dan, saj je bil klub ustanovljen prav 12. decembra 1960. Nekaj praznovanja je v mariborski ekipi že zdaj, saj je rezervni kapetan Aleš Mertelj v torek v mariborski porodnišnici dobil hčerkico Zalo.

Po podatkih mariborskega kluba prihaja v Maribor tudi 1.000 navijačev Wigana, ki so kot svoje zbirališče zakupili Irish pub.

Četrtek ob 19.00:
MARIBOR - WIGAN
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

ZULTE WAREGEM - RUBIN KAZAN

Lestvica:                          
RUBIN KAZAN *      5  3 2 0 12:4 11
ZULTE WAREGEM      5  2 1 2  4:8  7
WIGAN              5  1 2 2  5:5  5
MARIBOR            5  1 1 3  7:11 4
       * - v šestnajstini finala   

V Mariboru si močno želijo zmage nad Wiganom
Mariborčani se brusijo za napad na Wigan