Kevin Kampl in Robert Berić sta v letošnjem avstrijskem prvenstvu dosegla po pet zadetkov. Foto: Aleš Fevžer
Kevin Kampl in Robert Berić sta v letošnjem avstrijskem prvenstvu dosegla po pet zadetkov. Foto: Aleš Fevžer
Darko Milanič
Darko Milanič: "Boli me, da nismo izkoristili odličnega začetka. Izkušeno moštvo bi s posestjo žoge moralo odpraviti vse dvome o zmagovalcu. Rapid je bil v drugem polčasu veliko boljši." Foto: Aleš Fevžer

Nekdanji napadalec vijoličastih je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo za vodstvo gostov z 0:2. Pred 15.400 navijači na Dunaju se je v 12. minuti dobro znašel v neposredni bližini vrat in s hrbtom obrnjen proti golu z volejem pospravil žogo pod prečko. Žoga se je na poti v mrežo dotaknila še glave Louisa Schauba.
V 26. minuti je Berić na desni strani na robu kazenskega prostora izvrstno preigral vratarja Jana Novoto in branilca Stephana Pallo ter streljal, Christopher Trimmel je žogo pred golovo črto odbil, a je bil Krčan iz drugega poskusa uspešnejši in poskrbel za veselje trenerja Darka Milaniča.

Sturm na šestem mestu na lestvici
Rapid je v drugem polčasu zaigral bolje in z dveh 11-metrovk (Steffen Hofmann 53., Terrence Boyd 64.) izenačil na 2:2, ob tem pa je imel še eno izjemno priložnost za zmago. Sturm, ki je prvič slavil šele v 7. krogu, se je po dveh zaporednih zmagah tako moral zadovoljiti s točko.
Berić je s petim zadetkom ujel Kevina Kampla na 10. mestu lestvice strelcev. Predtem je v polno meril proti Salzburgu v 5. krogu, WAC-u iz Volšperka v 7. krogu in Wiener Neustadtu v 8. krogu. Najboljši strelec lige je Kamplov soigralec pri Salzburgu Jonathan Soriano, ki je zadel 12-krat.

Vodilni Salzburg (28 točk) je že v soboto doma kar s 6:0 premagal Wacker Innsbruck, potem ko je od 16. minute igral z igralcem več. Kampl je bil na zelenici do 60. minute, ko ga je zamenjal Norvežan Valon Berisha. Izkazal se je s kar štirimi podajami - za prvi, drugi, tretji in peti zadetek "rdečih bikov". Rapid je na lestvici četrti (17), Sturm pa šesti (16).