Dalibor Stevanović je za reprezentanco zbral 16 nastopov in en gol. Foto: MMC RTV SLO
Dalibor Stevanović je za reprezentanco zbral 16 nastopov in en gol. Foto: MMC RTV SLO
Simeon Jackson
Kanada nima zvezdnikov. Nekoliko bolj znan nogometaš je napadalec Eintrachta iz Braunschweiga Simeon Jackson (levo). Najbolj izkušen je Dwayne De Rosario (DC United), ki je v 75 nastopih zabil 20 golov. Selektor Kanade je 61-letni Španec Benito Floro. Foto: EPA
Katanec objavil seznam za Kanado

Na njem sta tudi branilca Miral Samardžić (Šerif) in Gregor Balažic (Karpati), ki še nikoli nista zaigrala za člansko reprezentanco. V izbrano vrsto se vračata vezist Dalibor Stevanović (Slask Wroclaw) in Robert Berić (Sturm).

Kampl bo treniral, igral pa ne bo
Katanec zaradi težav z zdravjem ni vpoklical Bojana Jokića (Villarreal), Josipa Iličića(Fiorentina) in Tima Matavža (PSV), zaradi dolge poti pa pričakovano ni povabil Zlatana Ljubijankića in Milivoja Novakovića. Manjkal bo tudi Kevin Kampl, ki še vleče poškodbo, a se bo za dan ali dva pridružil soigralcem iz izbrane vrste. Igral pa vezist Salzburga ne bo.

Katanec: Upam, da bodo fantje resni
"To bo zadnja tekma v tem letu. Hkrati pa začenjamo priprave za kvalifikacije za EP 2016. Zlasti zaradi tega, ker bo akcij od danes do septembra, ko se bo začel nov kvalifikacijski cikel, praktično nič - štiri prijateljske tekme. Na seznamu so nekateri novi igralci ravno zaradi tega pomanjkanja akcij. Vsaka tekma bo tako pomembna. Upam, da bodo fantje resni, ker ne morem imeti desetih prijateljskih tekem za preverjanje. To velja tako za novince kot za tiste stalne člane. Vsaka tekma bo informacija za september 2014. Tekmo jemljem resno, to bom prenašal tudi na fante, na njih pa je, kako bodo odgovorili na te zahteve," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Katanec.

Katanec "zadovoljen" s Kanado
Slovenija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 30. mestu, Kanadčani pa so 111. Tekmeca se do zdaj še nista pomerila med seboj. Bi si Katanec želel močnejšega tekmeca? "Ne. Včasih je močnejši na papirju, pa slabši na igrišču. To sem že doživel. Mogoče pride kakšna ekipa, ki je boljša na Fifini lestvici, mogoče tudi realno boljša, pa pride le odigrat tekmo samo zato, da jo odigra, in nimaš potem od tega nič. Mislim pa, da bo tekma s Kanado delovna. Upam, da bodo moji pokazali, kaj znajo, predvsem tisti novi, ki bodo dobili priložnost," je sklenil Katanec, ki bo reprezentante zbral v četrtek na Brdu pri Kranju, potem pa bo do torka z njimi opravil štiri treninge v Lescah in Kranju.

Seznam nogometašev za tekmo proti Kanadi

Vratarji:
Handanović Samir (Inter)
Handanović Jasmin (Maribor)
Oblak Jan (Benfica)
Branilci:
Balažic Gregor (Karpati Lvov)
Brečko Mišo (Köln)
Cesar Boštjan (Chievo)
Ilić Branko (Hapoel Tel Aviv)
Milec Martin (Maribor)
Samardžić Miral (Šerif Tiraspol)
Struna Andraž (Giannina)
Vezisti:
Filipović Željko (Maribor)
Kampl Kevin (Salzburg)
Kirm Andraž (Groningen)
Kurtić Jasmin (Sassuolo)
Mertelj Aleš (Maribor)
Pečnik Nejc (Crvena zvezda)
Stevanović Dalibor (Slask)
Napadalci:
Berić Robert (Sturm)
Bezjak Roman (Ludogorec)
Birsa Valter (Milan)
Dedić Zlatko (Dinamo Dresden)
Lazarević Dejan (Chievo)

Katanec objavil seznam za Kanado