Zlatan Ibrahimović je z 21 zadetki najboljši strelec francoskega prvenstva. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je z 21 zadetki najboljši strelec francoskega prvenstva. Foto: EPA
Tino Costa in Ernesto Valverde
Tino Costa in Ernesto Valverde prepuščata vlogo favorita Parižanom. Foto: EPA
Antonio Conte in Gianluigi Buffon
Antonio Conte in Gianluigi Buffon sta bila na novinarski konferenci dobre volje. Foto: EPA

"Parižani igrajo podobno kot madridski Real. Najboljše igralce imajo v napadu, zato na gostovanjih lahko čakajo in prežijo na protinapade. Barcelona ima veliko posest žoge, PSG pa ne igra na tak način. Zavedamo se, da je PSG favorit, a naš cilj je četrtfinale. Francozi si z ogromnimi vložki želijo priti med evropske velikane," je pojasnil Valverde.

Real je Valencio razbil s 5:0 na Mestalli na prvenstveni tekmi, v španskem kraljevem pokalu pa so bili izbranci Joseja Mourinha v skupnem seštevku boljši s 3:1. Precej bolje so se odrezali proti Barceloni, prejšnji teden se je prvenstvena tekma končala z remijem (1:1).

Zelo različna finančna položaja klubov
Če se v Parizu "kopajo" v denarju, pa je položaj v Valencii popolnoma drugačen. Zaradi velikih finančnih težav (dolgovi so pred dvema letoma znašali skoraj pol milijarde evrov) so morali v zadnjih letih prodati zvezdnike David Villo, Davida Silvo in Juana Mato.
"PSG je močna ekipa, ves čas gradijo moštvo. Novi igralci v letošnji sezoni so se hitro ujeli, iz meseca v mesec so boljši," je povedal branilec Joao Pereira.

Beckham na tribuni
PSG po zmagi nad Bastio s 3:1 zanesljivo vodi v francoskem prvenstvu, katarski milijoni se zelo poznajo. Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva in Ezequiel Lavezzi so na pravi poti do prvega naslova prvaka po letu 1994. Tekmo na Mestalli si bo ogledal tudi David Beckham, ki je pred dvema tednoma podpisal s Parižani do konca sezone.

Nedved se zaveda, da jih v Glasgowu čaka pekel
V Glasgowu se znova obeta izjemno vzdušje, Celtic bo gostil Juventus. "Zelo dobro se zavedamo, kakšno bo vzdušje v Glasgowu. Pekel s tribun sem občutil s prve roke pred 12 leti, ko smo izgubili na tem stadionu v skupinskem delu Lige prvakov. Veliko smo se pogovarjali o tem. Igralci so pripravljeni," je poudaril direktor stare dame Pavel Nedved.

"Vsi smo pripravljeni za "titanski" obračun. Pred takimi tekmami sem vedno optimist. Zelo pomembno je, da ne mislimo le na prvo tekmo. Nič še ne bo odločeno pred povratno tekmo. V Italijo želimo oditi s prednostjo, potem bi Juventus moral napadati, kar bi bila lepa priložnost za nas," je prepričan trener Celtica Neil Lennon.

Buffon: Igralci Celtica niso pod pritiskom
Juve je v soboto odpravil Fiorentino z 2:0 in povišal naskok pred Napolijem na pet točk. "Celtic lahko le veliko pridobi, igralci niso pod pritiskom. Po navadi lahko take ekipe v takem položaju odigrajo najbolje. Nihče ne pričakuje, da bodo napredovali," je dejal vratar Gianluigi Buffon.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
CELTIC - JUVENTUS

Celtic: Forster, Matthews, Lustig, K. Wilson, Izaguirre, S. Brown, Wanyama, Mulgrew, Commons - Samaras, Hooper.

Juventus: Buffon, Bonucci, Barzagli, Caceres, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoah, Vučinić, Matri.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)



VALENCIA - PARIS SG

Valencia: Guaita, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, Victor Ruiz, Tino Costa, Feghouli, Banega, Guardado, Soldado.

Paris SG: Sirigu, Maxwell, Alex, Sakho, van der Wiel, Verratti, Matuidi, Lucas Moura, Pastore, Lavezzi, Ibrahimović.

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)

Povratni tekmi bosta 6. marca.


Sreda ob 20.45:

ŠAHTAR - BORUSSIA DORTMUND
REAL MADRID - MANCHESTER UNITED
Povratni tekmi bosta 5. marca.

Torek, 19. februarja, ob 20.45:
ARSENAL - BAYERN
PORTO - MALAGA
Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda, 20. februarja, ob 20.45:
GALATASARAY - SCHALKE
MILAN - BARCELONA
Povratni tekmi bosta 12. marca.