Finale si je ogledalo 1000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Finale si je ogledalo 1000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so v Kopru premagali Celje z 2:1 in se s tem veselili še sedme pokalne lovorike. Na tekmo so prišli v znamenju druge sedmice, saj so Prvo ligo končali s serijo sedmih tekem, na katerih jim ni uspelo zmagati niti enkrat, s čimer so zapravili naslov državnega prvaka.

Sorodna novica Tolažba za konec sezone - Olimpija osvojila pokal

Stanković ponosen na varovance
"Res smo si želeli te zmage, to je bila res dobra tekma, tudi Celje je igralo zelo dobro. Odločilo je nekaj malenkosti, odločila sta želja in trenutek. S to zmago smo dali malo obliža na rano. Vesel in ponosen sem na te fante. Zaključilo se je po naših željah," je po tekmi za Val 202 razmišljal trener pokalnih prvakov Goran Stanković.

Zaletel se je posul s pepelom
Olimpija je povedla po veliki napaki celjskega branilca Žana Zaletela, ki bi lahko v 32. minuti mirno izbil žogo, a jo je prepustil, kar je izkoristil Đorđe Ivanović, ki je z dvema streloma žogo le spravil v gol. "Mislil sem, da je desni bočni branilec za mojim hrbtom, bil sem na žogi, v tistem trenutku sem se odločil, da mu prepustim žogo, ker bi bil v boljšem položaju, a sem se zmotil. Še enkrat se opravičujem celi ekipi in navijačem," se je Zaletel posipal s pepelom.

Nogometašice Olimpije prvič osvojile pokal

Kapun: Skala padla od srca
Celjani so na začetku drugega polčasa takoj izenačili, a trenutka niso znali nadgraditi, še več, kmalu so prejeli odločilni gol, strelec je bil Nik Kapun: "Velika skala nam je padla od srca! Vemo, kaj se nam je dogajalo celo sezono, bili smo blizu dveh lovorik. Veseli smo, da smo osvojili vsaj ta pokal. To smo si zaslužili."

Šalja: Dokazali kakovost
Lanski prvaki so bili vso sezono sila skromni, na koncu so se komaj rešili izpada v drugo ligo. Trener Agron Šalja je bil pod črto najbolj vesel prav obstanka, na finalu pokala pa je obžaloval napake: "V tekmo smo krenili premalo odločni, to nas je kaznovalo pri obeh golih. Škoda, da smo prejeli drugi zadetek. S prikazanim v drugem polčasu smo zadovoljni. Dokazali smo svojo kakovost, optimistično lahko gledamo v novo sezono."

Naslednjo sezono prihaja VAR
Ta se bo začela sredi julija, ko vodstvo tekmovanje v vsakem krogu Prve lige uporabljalo sistem VAR, v spomladanskem delu bi se to lahko zgodilo na vseh igriščih, zagotovo pa vsaj na začetku sezone 2022/2023.

Kapun po številnih težavah odločil pokalni finale na Bonifiki