Jamal Musiala je odkritje sezone pri Bayernu. V torek so deževale pohvale po odlični predstavi v Rimu. Foto: Reuters
Jamal Musiala je odkritje sezone pri Bayernu. V torek so deževale pohvale po odlični predstavi v Rimu. Foto: Reuters

Mladenič je razdvojen med Nemčijo, kjer je bil rojen, in Anglijo, kjer je živel od sedmega leta. V članski konkurenci bo nastopal za Nemčijo, čeprav je v mladinskih selekcijah igral tako za Nemčijo kot Anglijo.

Leta 2003 se je rodil v Struttgartu, nato pa se je družina preselila v Anglijo. Razvil se je v mladinskih selekcijah Southamptona in Chelseaja.

Najmlajši strelec Bayerna v Ligi prvakov
Trener Bayerna Hansi Flick mu je zaupal tudi na največjih tekmah. Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov so imeli Bavarci precej težav s poškodbami in okužbami. Manjkali so Thomas Müller, Serge Gnabry, Benjamin Pavard in Coretin Tolisso. Musiala je odigral sijajno v Rimu. V 24. minuti je z roba kazenskega prostora matiral Pepeja Reino in postal najmlajši strelec Bayerna v Ligi prvakov s 17 leti in 363 dnevi.

Srce ima v Nemčiji in Angliji
"Moje srce je tako v Nemčiji kot v Angliji. To sta dve srci, obe bosta bili še naprej. Ogromno sem razmišljal o tem. Na koncu sem ugotovil, da je prav, da nastopam za Nemčijo. Odločitev je stoodstotno pravilna," je v pogovoru za oddajo Sportschau pojasnil Musiala.

Selektor elfa Joachim Löw se je z Musialo že pogovoril prejšnji mesec, načrtuje pa tudi vključitev mladega igralca v postavo za naslednjo kvalifikacijsko tekmo za SP. Musiala bi lahko dobil tudi povabilo na letošnje evropsko prvenstvo.