Nosilci skupin so določeni na podlagi lestvice Fife. Foto: EPA
Nosilci skupin so določeni na podlagi lestvice Fife. Foto: EPA
Glede na udeleženke pred štirimi leti bo v Braziliji nastopilo osem novih reprezentanc. Med "izpadlimi" je tudi Slovenija. Foto: MC NZS.si/Taka

Urugvajci so na povratni tekmi razočarali domače navijače in se z Jordanci razšli brez zadetkov, a so delo opravili že na prvi tekmi, ko so zmagali s 5:0. Južnoameričani bodo imeli po letu 1930 na SP-ju spet več kot pet predstavnikov, saj bodo v Braziliji nastopili gostitelji, Argentina, Kolumbija, Čile, Ekvador in Urugvaj.

Edina debitantka na SP-jih bo Bosna in Hercegovina. V Braziliji bo osem reprezentanc, ki jih ni bilo na mundialu pred štirimi leti v Južnoafriški republiki. To so Belgija, Rusija, Kolumbija, Iran, Kostarika, Hrvaška, Ekvador in BiH. Omenjena osmerica je zamenjala Slovenijo, Srbijo, Paragvaj, Dansko, Južnoafriško republiko, Novo Zelandijo, Severno Korejo in Slovaško.

Razporeditev po bobnih za žreb še ni znana. Določeni so le nosilci, za preostale tri bobne pa kroži več različic. Najverjetnejša razporeditev naj bi bila naslednja:

Prvi boben (nosilci): Brazilija, Argentina, Kolumbija, Urugvaj, Španija, Nemčija, Belgija, Švica.

Drugi boben: Japonska, Iran, Južna Koreja, Avstralija, ZDA, Mehika, Kostarika, Honduras.

Tretji boben: Čile, Ekvador, Slonokoščena obala, Gana, Alžirija, Nigerija, Kamerun, Francija.

Četrti boben: Nizozemska, Italija, Anglija, Portugalska, Grčija, BiH, Hrvaška, Rusija.

Vse tekme iz Brazilije si boste lahko od 12. junija do 13. julija ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.