Grški huligani so proti hrvaškemu delu tribun vrgli molotovko. Foto: EPA
Grški huligani so proti hrvaškemu delu tribun vrgli molotovko. Foto: EPA

Že pred tekmo so grški huligani, ki naj bi jim pomagali tudi srbski kolegi, napadli avtobuse s hrvaškimi navijači, divjanje pa se je nadaljevalo na stadionu v Pireju. Na začetku tekme so z zahodne tribune proti hrvaškim navijačem, ki se jih je zbralo okrog 700, poletele bakle in celo molotovka. Zaradi posledic eksplozije je eden od hrvaških navijačev izgubil prst.

Video dneva:
Wayne Rooney - butec in idiot?

Sodnik Howard Webb je tekmo prekinil za nekaj minut, vendar miru še vedno ni bilo, saj so nato hrvaški navijači lomili stole in jih metali v policijo, ki je morala uporabiti solzivec.

Tekma se je končala z zmago Grčije (2:0), ki zdaj za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo v torek potrebuje le točko na gostovanju v Tbilisiju.

Hrvaška je razočarala z igro, zato so vedno glasnejše zahteve, naj Hrvaška nogometna zveza zamenja selektorja Slavena Bilića: "Ničesar se ne bojim, niti zamenjave. Upamo na kiks Grčije v Gruziji, morda pa se poklopijo tudi rezultati na preostalih tekmah in se bomo na EP prebili kot najboljša drugouvrščena reprezentanca."