Robert Berić je dosegel svoj prvenec v dresu novega kluba v avstrijski Bundesligi. Foto: Aleš Fevžer
Robert Berić je dosegel svoj prvenec v dresu novega kluba v avstrijski Bundesligi. Foto: Aleš Fevžer

Pred 16.800 gledalci na Dunaju se je srečanje končalo z neodločenim izidom 1:1. Berić je popeljal gostitelje v vodstvo v 49. minuti, ko je mrežo zatresel z glavo po predložku Thomasa Schrammla z leve strani. V 82. minuti je izenačil Marco Djuricin. Rapid je imel od 31. minute na igrišču igralca več, a so si gostje, ki jih vodi Darko Milanič, točko na stadionu Ernsta Happla priigrali ob izenačenih močeh na zelenici, saj je ravno Berić v 76. minuti prejel neposredni rdeči karton. Ob prekinitvi je na tla z rokama porinil Anela Hadžića.
"To je bila neumnost, opravičujem se svojim soigralcem," je po tekmi dejal nekdanji nogometaš Interblocka in Maribora, ki je lani prestopil k Sturmu, letos pa se je preselil v prestolnico.

Lestvica: Salzburg in WAC po 12, Rapid 5, Sturm 4
Klub z Dunaja ima po štirih krogih pet točk in je na lestvici tretji. Sturm je s točko manj tik za njim. Na vrhu je poleg Salzburga s štirimi zmagami Pellets WAC iz Volšperka, za katerega je Trdina ob zmagi na gostovanju pri Altachu z 1:2 v 52. minuti prispeval gol za vodstvo z 0:1. Zadel je z lobom po ukradeni žogi enega izmed njegovih soigralcev na sredini igrišča, s čimer se je po golu proti Admiri Wacker v 1. krogu med strelce vpisal še drugič v tej sezoni. Igral je do 76. minute.
Dve podaji KK44 ob "osmici"
Salzburg Kevina Kampla je v nedeljo kar z 8:0 odpravil presenečenje lanske sezone Grödig. Že po prvem polčasu je bilo 5:0. Pet zadetkov je dosegel Jonathan Soriano. Kampl je igral vso tekmo, ni pa se znašel med tistimi, ki so zatresli mrežo, zato pa je prispeval dve novi podaji - bolj naključno za prvi gol in kot na krožniku za Maneja in 2:0.

Gol Berića in izključitev Krčana

Učinkovit lob Trdine za vodilni WAC iz Volšperka


Kampl ob goleadi poskrbel za prva dva gola