Matjaž Kek je v osmih mesecih preporodil Rijeko. Foto: Simon Maljevac
Matjaž Kek je v osmih mesecih preporodil Rijeko. Foto: Simon Maljevac

Ekipa Tednika se je podala na ulice Reke, kjer vsi ljudje poznajo 52-letnega Mariborčana in ga tudi zelo cenijo. "Če bi pred nekaj leti kdo omenil, da bo Slovenec kandidat za hrvaškega selektorja, bi se pol države uprlo. Če bi Kek postal selektor, bi ga zdaj večina podprla," je pojasnil novinar Novega lista Ivan Volarić.

Na fotografije s slavja ni ponosen
Rijeka je po 14 krogih hrvaške lige na tretjem mestu, za vodilnima Hajdukom in Dinamom zaostaja le točko. Tudi v Evropski ligi je ekipa s Kantride prikazala odlične igre, v skupinskem delu ima po treh krogih točko, a z igro je navdušila tudi ob četrtkovem porazu v Lyonu (0:1). Kek je priznal, da so ga čustva po veliki zmagi nad Stuttgartom ob uvrstitvi v Evropsko ligo zapeljala. Na fotografije s tistega slavja ni preveč ponosen.

Kek je podaljšal pogodbo z Rijeko do leta 2017, hkrati pa se zaveda, da so trenerji hitro pokvarljivo blago. "Prišel bo tudi tisti čas, ko ne bo šlo vse tako gladko. Življenje me je že izučilo. Prav zaradi tega skušam nadzorovati čustva v javnih nastopih. Preiti iz evforije hitro v tragedijo je hudo, izgubiš veliko živcev," je pojasnil Kek, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo v Južno Afriko leta 2010.

Tednik: Hrvati bi imeli Keka ze selektorja
Tednik: Hrvati bi imeli Keka ze selektorja