Edini gol na tekmi je dosegel Connor Wickham. Foto: EPA
Edini gol na tekmi je dosegel Connor Wickham. Foto: EPA

Mladi Angleži so v Kruševcu premagali Srbe z 1:0 in se s skupnim izidom 2:0 uvrstili na evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto.

Zadnje trenutke na tekmi si lahko pogledate v videu na dnu novice.

Danny Rose za brco prejel rdeči karton
V razgretem vzdušju so se po zadnjem sodnikovem žvižgu domači igralci začeli prerivati z Angleži. Danny Rose je že po izteku tekme brcnil žogo med gledalce in zato dobil rdeči karton. To je že dodatno podžgalo obiskovalce na tribunah, ki so začeli z nespoštljivim obnašanjem in oponašanjem živalskih glasov.

Na dogajanje v Srbiji se je odzval tudi premier David Cameron in od Uefe zahteval "stroge kazni".

Metali kovance in stole
"Bilo je veliko rasističnih žaljivk," je po tekmi razložil Jordan Henderson in dodal: "Tako na tribunah kot med njihovimi igralci. Mislim, da smo se odzvali dokaj mirno, čeprav so na nas metali kovance in stole."

Paul Ince spremljal svojega sina
Tekmo je spremljal tudi nekdanji vrhunski nogometaš Paul Ince, ki je spremljal nastop svojega sina in bil ogorčen: "Videli smo sramotne dogodke. V Angliji se leta in leta borimo proti rasizmu, potem pa doživimo tako klofuto. Če bi bilo v moji moči, bi izključil Srbijo za 10 let iz vseh kvalifikacijskih ciklusov. A na koncu bodo dobili malo kazen in vsi bodo zadovoljni."

Janković: "Najprej čas za nogomet"
Angleški novinarji so po tekmi domačega selektorja Aleksandra Jankovića vprašali, ali se bo opravičil za dogajanje na tribunah. Janković pa je to zavrnil: "Opravičim naj se za kaj? Za prepir sta vedno potrebna dva. Jutri bomo vse analizirali, danes pa raje govorimo o nogometu."