"Idila v Sloveniji," so ob fotografijah čofotanja v Blejskem jezeru zapisali na Galatasarayevi spletni strani. Foto: www.galatasaray.org

19-kratni turški prvak, zmagovalec Pokala Uefa leta 2000 in lani četrtfinalist Lige prvakov je te dni na pripravah na Gorenjskem. Nogometaši turškega velikana na čelu z Drogbajem in nizozemskim zvezdnikom Wesleyjem Sneijderjem pod vodstvom prav tako slovitega trenerja Fatiha Terima trenirajo v Lescah. Za pripravo vratarjev skrbi še ena legenda: Claudio Taffarel, svetovni prvak leta 1994 z Brazilijo.

Lesce je obiskala tudi množica turških poročevalcev, ki pa - tako kot novinar TV Slovenija Saša Jerković - ni dočakala izjav glavnih zvezdnikov. Nekaj besed jim je namenil urugvajski vratar Fernando Muslera.

Galatasaray je ob prihodu na Gorenjsko postavil nekaj zahtev, med drugim, da bi treningi potekali v popolni osami, brez stika z lokalnimi prebivalci. A na koncu so Turki popustili in velika nogometna imena lahko opazujete tudi od blizu. Na pripravah so od ponedeljka do petka, trenirajo pa dvakrat dnevno. Več izveste v spodnjem prispevku!

Nogometaši Galatasarayja se pripravljajo v Lescah
Nogometaši Galatasarayja se pripravljajo v Lescah