Amadej Vetrih je imel v soboto v Ljudskem vrtu veliko dela s pokrivanjem Marcosa Tavaresa. Foto: Aleš Fevžer
Amadej Vetrih je imel v soboto v Ljudskem vrtu veliko dela s pokrivanjem Marcosa Tavaresa. Foto: Aleš Fevžer
Zgodovina slovenskega superpokala
Tavares in Bohar poskrbela za preobrat

Izbranci Luigija Apollonija so 21. maja v Kopru v finalu slovenskega pokala z 2:0 ugnali Mariborčane, a takrat so imeli na voljo odlične italijanske nogometaše, zdaj pa se bolj opirajo na domače moči. V Prvi ligi so izgubili vse štiri tekme.

Vetrih: Superpokal bi bil lahko prelomnica
"Sezona se ni začela po načrtih, vendar se moramo čim hitreje pobrati in obrniti negativno serijo rezultatov v naš prid," je odločen Amedej Vetrih, ki že v kratkem pričakuje vzpon forme štirikratnih državnih prvakov iz Gorice. "Upam, da bo prelomnica že superpokalna tekma z Mariborom, čeprav se zavedamo, da nas čaka zelo zahteven nasprotnik z veliko kakovostnimi nogometaši," dodaja Vetrih.

Ob Vetrihu bo bržkone eden glavnih goriških adutov Vasja Simčič, ki je v soboto spravljal v obup napadalce Maribora z atraktivnimi obrambami. "Igramo doma, tako da bomo brez dvoma poizkušali osvojiti ta superpokal. Nadejamo se prve letošnje zmage, za katero pa bo treba odpraviti nekatere napake v igri," napoveduje izkušeni vratar Primorcev.

Mertelj: Osvajanje lovorik je naša klubska filozofija
Mariborčani bodo naslednjo sredo igrali prvo tekmo 4. predkroga Lige prvakov proti Celticu. V Novi Gorici bodo skušali osvojiti 24. domačo lovoriko in četrto superpokalno. "V naših glavah so le zmage, osvajanje lovorik, kar je tudi naša klubska filozofija. To nas vodi naprej, iz leta v leto. Verjamem, da se bomo ob tem tudi dobro strokovno pripravili na sredin obračun in osvojili novo trofejo," ne skriva samozavesti uspehov vajeni Aleš Mertelj.

"Za nas je najpomembnejše, da zmagujemo in igramo dobro. To je naša največja motivacija tudi za tekmo v slovenskem superpokalu, na katerega se bomo po zadnji prvenstveni zmagi še precej lažje pripravili," je dodal Marcos Tavares, najboljši strelec Maribora v zgodovini.

Goričani so v sezoni 1996/97 na domačem stadionu s 3:1 premagali nekdanjo SCT Olimpijo. Zadnja dva superpokalna naslova je osvojil Maribor, ki bo v sredo že šesto leto zapored vpleten v boj za prvo lovoriko v sezoni.

Superpokal, Nova Gorica, sreda ob 20.15
GORICA - MARIBOR

Zgodovina slovenskega superpokala
Tavares in Bohar poskrbela za preobrat