Dare Vršič je do zdaj šestkrat oblekel dres Slovenije in pri tem dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič je do zdaj šestkrat oblekel dres Slovenije in pri tem dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska reprezentanca
Slovenska reprezentanca je v ponedeljek preizkusila stožensko zelenico, danes pa bo trenirala v Kranju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Navijač Rome upa, da bodo ob zadnjem preizkusu slovenske nogometne reprezentance pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP Stožice polne. O tem, ali se lahko prebije v prvo postavo, ni prepričan. "Eno je igranje v slovenski ligi, drugo v največjih ligah. To je tista glavna razlika, ki me trenutno še ne postavlja povsem v ospredje. Treba bo še veliko delati," pravi.

V reprezentanci, kjer vlada odlično vzdušje, ga najbolj nasmeji "cimer" Armin Bačinović: "Bačo je legenda, čudo od človeka." Ponudb za odhod iz Olimpije še nima. Rad bi igral ob morju, ne vleče pa ga na vzhod in v Anglijo. Prestop v Maribor se mu v prihodnosti skoraj ne zdi več mogoč, prej v Muro.

Vršič je ob tričetrturnem gostovanju v klepetalnici povedal marsikaj zanimivega. Celoten klepet si lahko preberete TUKAJ.

26-letni Apačan je bil leta 2007, ko je slovenska reprezentanca pod vodstvom Matjaža Keka doživljala porodne krče, eden tistih, na katere je selektor polagal velike upe za prihodnost. Zadel je že na prvi tekmi 2. junija 2007, ko je v Celju proti Romuniji v zadnjih minutah znižal na 1:2.

Pred štirimi leti se je vpisal med strelce še na prijateljski tekmi v Črni gori, nato pa se je kmalu začela njegova kalvarija s poškodbami. Po skoraj treh letih premora je šestič in za zdaj zadnjič za reprezentanco igral avgusta lani ob odprtju Stožic proti Avstraliji. Priložnost je dobil v zadnjih petih minutah.

Potem ko je v spomladanskem delu sezone 2009/10 z osmimi zadetki na 11 tekmah pomagal Koprčanom do prvega naslova državnega prvaka, je bil blizu temu, da odpotuje na SP v Južno Afriko, a se med 23 potnikov naposled vendarle ni uvrstil. V zadnjega pol leta je bil med najzaslužnejšimi za pravi preporod Olimpije, v kvalifikacijah za Evropsko ligo je nazadnje dosegel kar pet zadetkov in nakazal, da bi lahko tudi v izbrani vrsti v prihodnje imel vidnejšo vlogo.
Sredina prijateljska tekma v Stožicah se bo začela ob 20.45. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.